GOOD LIFE

Έρευνα δείχνει πως όσοι ντύνονται κραυγαλέα είναι ζηλιάρηδες

Τα πορίσματα πρόσφατης πανεπιστημιακής έρευνας κάνουν τους επιστήμονες να πιστεύουν πως υπάρχει άμεση σύνδεση του εκκεντρικού και φανταχτερού ντυσίματος με το αίσθημα της ζήλιας.

Την έρευνα έκανε ομάδα με επικεφαλής την καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας Xun Huang και τα πορίσματά της δημοσιεύτηκαν στο Journal of Consumer Psychology. 
Η έρευνα περιλάμβανε μια σειρά από πειράματα (5 στο σύνολο) και σε όλα εντόπισαν πως η επιλογή των συμμετεχόντων να φορέσουν κάτι πο φανταχτερό ή εκκεντρικό (για παράδειγμα ένα πολύχρωμο παλτό αντί για ένα μονόχρωμο με αυστηρό στυλ) συνδέεται με το αίσθημα της ζήλιας. 
Σε ένα από τα πειράματα χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες και στη μία ομάδα τους είπαν να σκεφτούν τί θα φορέσουν σε ένα μασκέ πάρτυ με φίλους και στους άλλους είπαν πως είναι καλεσμένοι σε ένα επίσημο πάρτυ με συναδέλφους στη δουλειά. Μετά τους ρώτησαν αν θα φορούσαν ένα ζευγάρι κανονικά γυαλιά ηλίου ή ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό ζευγάρι γυαλιά.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι είχαν ομολογήσει στις συνεντεύξεις τους, πως βίωναν έντονο αίσθημα ζήλιας, αποφάσισαν να φορέσουν τα κραυγαλέα γυαλιά ακόμα και στο επίσημο πάρτυ.
Η έρευνα έδειξε πως το αίσθημα της ζήλιας εντείνει την ανάγκη για προσοχή σε τέτοιο βαθμό που ο άνθρωπος που ζηλεύει αδιαφορεί ακόμα και για τη δημόσια εικόνα του ή την ταπείνωσή του.
Μάλιστα τονίζουν πως αυτό δεν αφορά μόνο τις ερωτικές σχέσεις (αν και όντως διαπίστωσαν πως η επιλογή κραυγαλέου ντυσίματος αφορά κυρίως την προσέλκυση προσοχής ενός ερωτικού συντρόφου) αλλά ακόμα και στις επαγγελματικές και στις κοινωνικές σχέσεις. 
"Το φανταχτερό ντύσιμο υποδηλώνει πως αυτός που το επιλέγει ζηλεύει κάποιον ή κάτι" αναφέρουν.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!