GOOD LIFE

Επιστήμονες εντόπισαν το πιο "φονικό" ζώο στην Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι γνωστό πως αποτελεί "πατρίδα" για μερικά από τα πιο επικίνδυνα, δηλητηριώδη και επιθετικά ζώα, ερπετά, θαλάσσια πλάσματα και έντομα του πλανήτη. Ποιό όμως είναι αυτό που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης θέλησε να εντοπίσει ποιό μέλος του ζωικού βασιλείου της Αυστραλίας είναι το πιο θανατηφόρο και τα πορίσματα των ερευνητών προκάλεσαν έκπληξη σε πολλούς.
Οι ερευνητές φρόνισαν να συγκεντρώσουν τα επίσημα στοιχεία από τα έκτακτα περιστατικά που σχετίζονται με ζώα, ερπετά και έντομα, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στα εξωτερικά ιατρεία όλων των νοσοκομείων της Αυστραλίας σε διάστημα δεκατριών ετών (2000 - 2013)  και τα πορίσματα είναι εντυπωσιακά. Τα περιστατικά συνολικά ξεπερνούν τις 20.000 και πολύ μικρό ποσοστό εξ αυτών τελικά ήταν θανατηφόρα. Όμως κανείς δεν περίμενε να δει ποιό ήταν το ζώο που τελικά ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους
Γιατί μπορεί οι περισσότεροι α φαντάζονται πως τους περισσότερους θανάτους θα έχει προκαλέσει κάποιο "τρομερό" ζώο ή ερπετό όπως ο κροκόδειλος ή  μια από τις δεκάδες δηλητηριώδεις αράχνες ή ένα από τα δεκάδες δηλητηριώδη φίδια της Αυστραλίας, αλλά τελικά προκύπτει πως τα συμπαθέστατα άλογα ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων στη χώρα.
Οι θάνατοι προκαλούνται κυρίως από πτώση από άλογο και στη λίστα με τα θανατηφόρα ζώα, έντομα και ερπετά, ακολουθούν οι σφήκες και οι μέλισσες και ισοβαθμούν σε θανάτους που έχουν προκαλέσει (27 στο σύνολο) με τους θανάτους που προκάλεσαν τα ιοβόλα φίδια της Αυστραλίας. 

To Indy 100 του Independent και το Statista αποτύπωσαν αυτά τα στοιχεία σε ένα πίνακα.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!