GOOD LIFE

To ήξερες πως η σοκολάτα είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα;

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας: πανεπιστημιακές έρευνες των τελευταίων ετών, έχουν αποδείξει πως τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα κατά του βήχα, είναι αυτά που περιέχουν κακάο και η ίδια η μαύρη σοκολάτα.

Η πιο πρόσφατη έρευνα έγινε από τον καθηγητή  Alyn Morice, του πανεπιστημίου του Hull στην Αγγλία και θεωρείται η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για να εντοπίσει και να συγκρίνει θεραπείες κατά του βήχα και συμμετείχαν σε αυτή 163 ασθενείς.
Σύμφωνα με αυτή, οι θεραπείες που περιείχαν κακάο ή σοκολάτα εμφάνιζαν πολύ καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ενοχλητικού βήχα.
Με αυτά τα πορίσματα συμφωνεί και μια ακόμη πανεπιστημιακή έρευνα, που έγινε από το Imperial College του Λονδίνου, στην οποία οι ερευνητές απέδειξαν πως η θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές που παράγεται κατά τη φάση της «ζύμωσης» των καρπών του κακαόδεντρου, είναι πολύ πιο δραστική στο να καταστέλλει τα συμπτώματα του βήχα σε σύγκριση με τη κωδεΐνη, μια δραστκή ουσία η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε φάρμακα κατά του βήχα.
Οι ερευνητές λένε πως η καθημερινή κατανάλωση μιας μικρής μπάρας μαύρης σοκολάτας μπορεί να περιέχει επαρκείς ποσότητες θεοβρωμίνης ώστε να καταστείλει τον χρόνιο βήχα, τονίζουν όμως πως δεν τον θεραπεύει, καθώς ο βήχας επιστρέφει όταν σταματήσει η κατανάλωση σοκολάτας.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!