WOMEN'S GUIDE

Τέλος εποχής για ένα από τα διασημότερα αρώματα του κόσμου;

Είναι ίσως το πιο διάσημο γυναικείο άρωμα στον κόσμο και η ιστορία του ξεκινά από το 1921 και έχει συνδεθεί με τις πιο διάσημες γυναίκες του πλανήτη.

Από την Marilyn Monroe και τη θρυλική της απάντηση στην ερώτηση τί φοράει στο κρεβάτι, όπου η χολιγουντιανή σταρ είχε απαντήσει "Μόνο Chanel No5" μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, το συγκεκριμένο γαλλικό άρωμα έχει αγαπηθεί, όσο λίγα, από χιλιάδες γυναίκες.
Όμως τώρα το διάσημο άρωμα κινδυνεύει να αφαντιστεί, καθώς "απειλείται" από κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να το φανταστεί κανείς: τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και ο Guardian η ιδιωτική γαλλική εταιρεία SNCF σχεδιάζει ένα πανάκριβο νέο έργο (μία επένδυση με κόστος άνω των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ) για τη δημιουργία νέων σιδηροδρομικών γραμμών που θα εξυπηρετήσουν περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και έλλειψη επάρκειας σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μία από αυτές τις περιοχές είναι και η πόλη Grasse στην κοιλάδα Siagne. 
Εκεί όμως βρίσκονται τα χωράφια με καλλιέργειες λουλουδιών από τα οποία η Chanel εδώ και δεκαετίες προμηθεύεται τα άνθη για την παραγωγή των αρωμάτων της.
Συγκεκριμένα για 30 ml Chanel no5 χρειάζονται περίπου 12 τριαντάφυλλα και 1000 άνθη γιασεμιού.
H Chanel με ανοιχτή της επιστολή προς την κατασκευάστρια εταιρεία της ζητά να αναθεωρήσει τα πλάνα της για την συγκεκριμένη γραμμή και τονίζει πως τα άνθη της συγκεκριμένης περιοχής έχουν "μοναδικό" άρωμα που είναι απολύτως "απαραίτητο" για τα αρώματά της εταιρείας και πως δεν θα μπορέσουν να το αντικαταστήσουν.
Επίσης τονίζουν πως αν αρχίσουν να διέρχονται γρήγορα υπερσύγχρονα τρένα από τη συγκεκριμένη κοιλάδα, η εταιρεία θα αναγκαστεί να σταματήσει να χρηματοδοτεί τις καλλιέργειες στην περιοχή με μεγάλες συνέπειες στην τοπική οικονομία ενώ τονίζει και άλλα οικολογικά προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.
Από την μεριά της η εταιρεία ισχυρίζεται πως με τα νέα της έργα το ταξίδι στη γαλλική Ριβιέρα θα μειωθεί κατά μία ώρα, ενώ αληθεύει πως παρά το γεγονός πως η Κυανή Ακτή είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, οι συγκοινωνίες που οδηγούν σε αυτή, δεν επαρκούν και δεν έχουν εκσυγχρονιστεί.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!