WOMEN'S GUIDE

H επιστήμη έχει δύο πολύ καλά νέα για τις γυναίκες με μεγάλα οπίσθια

Μπορεί πολλές γυναίκες να θεωρούν τα μεγάλα οπίσθια ένα μεγάλο μειονέκτημα στην εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά αν μάθουν τα πορίσματα των επιστημόνων για τις γυναίκες με μεγάλα οπίσθια μπορεί και να αλλάξουν γνώμη.

Σύμφωνα με έρευνες του Κέντρου Διαβήτη, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού της Οξφόρδης που έγιναν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Churchill, οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια έχουν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: εμφανίζουν πολύ πιο σπάνια χρόνιες παθήσεις και επίσης εμφανίζουν αυξημένη ευφυία.
Συγκεκριμένα εκτενείς έρευνες σε μεγάλο δείγμα έδειξαν πως οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια έχουν μικρότερα ποσοστά χοληστερίνης και παράγουν περισσότερες ορμόνες που βοηθούν στον μεταβολισμό της ζάχαρης. 
Επίσης ο λιπώδης ιστός στα οπίσθια και τους γοφούς, εγκλωβίζει τα επιβλαβή σωματίδια που υπάρχουν στα λιπαρά και αυτός ο μηχανισμός μέσα από τη συστηματική συσσώρευση στο συγκέκριμενο σημείο λιπαρών οξέων, βοηθά στην εντυπωσιακή μείωση εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Από την άλλη η έκκριση περισσότερων ορμονών που επίσης παρατηρείται στις γυναίκες με μεγάλα οπίσθια ενισχύει την μείωση εμφάνισης διαβήτη, βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στην έλλειψη εμφάνισης φλεγμονών. 
Τα δε πορίσματα που συνδέουν τα μεγάλα οπίσθια με την αυξημένη ευφυία πηγάζουν και από έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 στο επιστημονικό περιοδικό για την παχυσαρκία International Journal of Obesity. Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο ελληνικής καταγωγής Konstantinos Manolopoulos, ο οποίος έδειξε πως η παρουσία μεγάλων οπισθίων απαιτεί την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται τόσο με τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, όσο και με την πρόληψη εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Μάλιστα άλλες έρευνες έδειξαν πως και τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες με μεγάλα οπίσθια και πλούσιους γοφούς εμφανίζουν αυξημένους δείκτες ευφυίας.

Σε γενικές γραμμές η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να κρούει το κώδωνα του κινδύνου για την παχυσαρκία, αλλά όσον αφορά τη συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα θεωρούν πως το πιο ασφαλές και υγειές σημείο όπου μπορεί να υπάρξει περιττό λίπος είναι τα οπίσθια.


 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!