GOSSIP

Προφυλακίστηκε ο τράπερ Don Leon - Δείτε τί είπε στην απολογία του

Στα παιδιά του και στην αναγνώριση του λάθους του ζητώντας συγγνώμη στάθηκε στην απολογία του ο τράπερ Don Leon ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού αφού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν, από την μεταμέλεια των πράξεών του, αλλά και από το γεγονός ότι ανέφερε πως περιμένει και τρίτο παιδί από την συντροφό του η οποία «έχει δύσκολη εγκυμοσύνη» και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είναι δίπλα της.

Όπως αναφέρει το protothema.gr στο απολογητικό του υπόμνημα ξεκίνησε ζητώντας συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά του ενώ δήλωσε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες. «Με το παρόν υπόμνημά μου θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής όπως θα σας την περιγράψω. Όπως σας είναι ήδη γνωστό στην σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος μου που αφορά εκρήξεις το 2021 σε ΑΤΜ από την πρώτη στιγμή ομολόγησα την εμπλοκή μου στο σύνολο των πράξεων που μου αποδίδονταν και χωρίς την παρουσία δικηγόρων ακριβώς γιατί πάγια αρχή μου να αποδέχομαι την ευθύνη για τις πράξεις μου και να μην διακομοδώ το έργο των διωκτικών και ανακριτικών αρχών. Δυστυχώς όμως υπέπεσα στο ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, ''πείθοντας'' εσφαλμένως τον εαυτό μου ότι αυτή η φορά θα είναι μία ακόμη και τελευταία και ότι δεν θα προκαλέσω κακό σε κάποιον άνθρωπο, όπως και στο παρελθόν. Κα Πρόεδρε, κα/κε Εισαγγελέα ντρέπομαι που εμφανίζομαι ενώπιον σας ξανά, έχοντας κάνει το ίδιο λάθος ξανά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθώ για τις πράξεις μου. Στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινίσω χωρίς να θεωρηθεί ότι αυτό αποτελεί προσπάθεια να μειώσω την απαξία των πράξεών μου ότι εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία όπως και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε με την αποδοχή της εμπλοκής του σε ανατίναξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη. «Η περίπτωση για την οποία αποδέχομαι την εμπλοκή μου αφορά στην έκρηξη που έλαβε χώρα την 02/12/2023 και ώρα 04:30 στο ΑΤΜ το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη καταστήματος επί της συμβολής της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου– Ερμιόνης και της Επαρχιακής Οδού Ερμιόνης-Γαλατά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Ο βασικός μου ρόλος και πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα κινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα κανενός ανθρώπου γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται από την κατάθεση της Μ.Β η οποία μένει σε διαμέρισμα πάνω από την επιχείρηση, όταν κάποια στιγμή της παρουσίας μου στο σημείο βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει καθώς άκουγε θόρυβο ήμουν αυτός που της είπε ''Όλα καλά, μπείτε μέσα θα γίνει ζημιά''. Θέλοντας λοιπόν να την προστατεύσω της είπα να μπει μέσα στο σπίτι καθώς θα λάμβανε χώρα η έκρηξη διαβεβαιώνοντας ότι εκείνη την στιγμή δεν θα κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και καμία περιουσία ανθρώπου. Γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται δεν τραυματίστηκε κανένας άνθρωπος από αυτήν την πράξη μου και δεν προκλήθηκε καμία ζημία στο συγκεκριμένο σπίτι γιατί ακριβώς η έκρηξη ήταν άκρως ελεγχόμενη. Περαιτέρω, όπως καταθέτει έτερη μάρτυρας η Γ.Δ «Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου» καθώς δεν θέλαμε οι ζημιές που είχαν προκληθεί στο αυτοκίνητο να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες αλλά να μπορούν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, και γενικότερα θέλαμε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία στους ιδιοκτήτες των οχημάτων».

Ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην απόπειρα διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας την 22/09/2023, σε έκρηξη στο Πεταλίδι την 04/10/2023, σε διάρρηξη με έκρηξη στην Ανδραβίδα την 06/10/2023, σε διάρρηξη με έκρηξη στο Λούρο Πρέβεζας την 07/11/2023 και στην απόπειρα διάρρηξης στην παραλιακή οδό Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας.

«Όσον αφορά για την κατηγορία απόπειρα διάρρηξης στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο αναφέρει ότι « Όσον αφορά στην 1 η περίπτωση του διαβιβαστικού της Αστυνομίας της απόπειρας διάρρηξης που έλαβε χώρα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας την 22/09/2023 και ώρα 03:47, στην 2 η περίπτωση της έκρηξης που έλαβε χώρα στο Πεταλίδι την 04/10/2023 και ώρα 03:30 και στην 3 η περίπτωση της διάρρηξης με έκρηξη που έλαβε χώρα στην Ανδραβίδα την 06/10/2023 και ώρα 03:20, την 5 η περίπτωση της διάρρηξης με έκρηξη που έλαβε χώρα στο Λούρο Πρέβεζας την 07/11/2023 και ώρα 03:15 και στην συνέχεια στην 6 η περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης που έλαβε χώρα στην παραλιακή οδό Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας και ώρα 04:21, αρνούμαι την οιανδήποτε εμπλοκή μου στα αξιόποινες συμπεριφορές που έλαβαν χώρα στις περιπτώσεις αυτές, γεγονός που αποδεικνύεται από τα κάτωθι στοιχεία:

1.Η απουσία γενετικού μου υλικού και αποτυπωμάτων μου από τα κατασχεθέντα πειστήρια στους χώρους των εκρήξεων και των χρησιμοποιούμενων οχημάτων Ειδικότερα, όσον αφορά στην 1η περίπτωση όπως προκύπτει από την ενδελεχή επισκόπηση της Δικογραφίας και αρχικώς από την με αριθμό 3022/9/23-3615β’ από 31/10/2023 Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, έπειτα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον εν λόγω χώρο της έκρηξης και τα ανευρεθέντα πειστήρια από την εξέταση δείγματος βιολογικού υλικού από το κατασχεθέν πειστήριο (μεταλλική φιάλη-σπρέι) στο σημείο της έκρηξης, δεν προέκυψε αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα. Όσον αφορά στην 2η περίπτωση της διάρρηξης στο ΑΤΜ στο Πεταλίδι όπως προκύπτει από την από 04/10/2023 έκθεση του πυροτεχνουργού, την από 04/10/2023 έκθεση αυτοψίας και κατάσχεσης, την από 04/10/2023 έκθεση αυτοψίας και ανεύρεσης οχήματος και κατασχέσεως, σε κανένα από τα εναπομείναντα αντικείμενα στον χώρο δεν υπήρξε ταύτιση με το δικό μου γενετικό υλικό. Στην 3 η περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στην Ανδραβίδα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της έκρηξης και ειδικότερα όπως προκύπτει από την από 06/10/2023 έκθεση αυτοψίας-έρευνας ουδέν βρέθηκε το οποίο να πιστοποιεί την παρουσία μου στο εν λόγω σημείο. Τέλος, στην 5 η και 6 η περίπτωση δεν βρέθηκαν αποτυπώματα για αντιπαραβολή.

2. Η παντελής απουσία μου από το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού Από την επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού και για τις πέντε περιπτώσεις και λόγω του ντυσίματος (ολόσωμη φόρμα) και των καλυμμένων χαρακτηριστικών των δραστών καθίσταται αδύνατη η εξακρίβωση των δραστών.

3. Η απουσία όπλων, εκρηκτικών υλών, χρημάτων από την έκθεση κατ’ οίκον έρευνας στην οικία μου Όσον αφορά στην 1η περίπτωση στα Λουτρά Ελένης και στην 2 η περίπτωση στο Πεταλίδι σύμφωνα με τους μάρτυρες προκύπτει η κατοχή όπλου από τους δράστες, ειδικότερα σύμφωνα με την από 22/09/2023 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του Μ. Ε. -εθελοντή φύλακα στα Λουτρά Ελένης καταθέτει: «σήκωσε προς τον ουρανό ένα όπλο τύπου πιστόλι», ενώ στην 2η περίπτωση στο Πεταλίδι στην από 04/10/2023 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του Π.Α. καταθέτει: «κρατούσε πιστόλι». Aντιθέτως με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, στην από 02/12/2023 έκθεση κατ’ οίκον έρευνας και κατάσχεσης που έλαβε χώρα στην οικία μου δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Επιπλέον δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ύλη, ούτε καν χρήματα, ύποπτα καλώδια, πολλαπλές συσκευές, κλεπτικά μηχανήματα και εργαλεία που να υποδεικνύουν ότι εγώ με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσα να έχω εμπλοκή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

4. Τα «γάντια» βρέθηκαν στην κατοχή μου στην σωματική έρευνα που διενεργήθηκε για την πράξη την οποία αποδέχομαι και ουχί στην κατ’ οίκον έρευνα στην οικία μου, ακριβώς επειδή εγώ κατελήφθην να οδηγώ μηχανή. Είναι αυτά που φοράει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, οδηγός μηχανής. Όπως αποδεικνύεται από την σελίδα 27 του Διαβιβαστικού Αστυνομίας για την 1η περίπτωση, την σελίδα 36 για την 2η περίπτωση, σελίδα 44 για την 3η περίπτωση, σελίδα 57 για την 5η περίπτωση, σελίδα 61 για την 6 η περίπτωση, σε αυτές ως το μοναδικό στοιχείο που αποδεικνύει την εμπλοκή μου στις υπό κρίση πράξεις αναφέρεται το ίδιο ακριβώς ότι «στην κατοχή του Β’ κατηγορούμενου (Μπούκλη Νικηφόρου) βρέθηκαν ίδιου τύπου και απόχρωσης γάντια που φορούσε Δράστης της παρούσης περίπτωσης.

Ωστόσο τα γάντια αυτά αφορούν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη μου που πραγματοποιήθηκε την 02/12/2023 στην τελευταία περίπτωση της διάρρηξης στην Ερμιόνη που πράγματι βρέθηκαν στο σακίδιο που έφερα πάνω μου και χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω διάρρηξη την οποία έχω ομολογήσει, βρέθηκαν επομένως στην κατοχή μου στην σωματική έρευνα την 02/12/2023 και όχι στην κατ’ οίκον έρευνα. Περαιτέρω, δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής Σας ότι τα γάντια αυτά αποτελούν τα κλασσικά γάντια μηχανής που οποιοσδήποτε οδηγεί μηχανή είναι υποχρεωμένος να τα φοράει και δεν μπορούν από μόνα τους να οδηγήσουν σε ασφαλές και βέβαιο συμπέρασμα για την συμμετοχή μου ή μη στις αποδιδόμενες σε εμένα πράξεις. Η παντελής απουσία ''ύποπτων'' συνομιλιών μου με οποιονδήποτε συγκατηγορούμενό μου σε προγενέστερο ή μεταγενέστερο χρόνο των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων. Από την από 01/12/2023 έκθεση απομαγνητοφώνησης ψηφιακών δίσκων, αποδεικνύεται ότι εγώ δεν είχα καμία τηλεφωνική επικοινωνία με κανέναν από τους συγκατηγορούμενους μου αλλά και με οποιονδήποτε τρίτο που να αποδεικνύουν την συμμετοχή μου στις εν λόγω πράξεις».

Για την απόπειρα διάρρηξης και απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Αίγιο δήλωσε ότι «όσον αφορά στην 4η περίπτωση του διαβιβαστικού της απόπειρας διάρρηξης με έκρηξη και της φερόμενης απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την 14/10/2023 και ώρα 05:00 στο Αίγιο αρνούμαι κατηγορηματικά την εμπλοκή μου. Η απουσία μου από την αποδιδόμενη σε εμένα συγκεκριμένη πράξη αποδεικνύεται από τα κάτωθι:

Το συγκλονιστικότερο στοιχείο όλων που αποδεικνύει την πλήρη απουσία μου από το Αίγιο είναι η φωτογραφία που Σας προσκομίζω από το προφίλ του γιού μου στην ειδική εφαρμογή messenger και αποδεικνύει ότι την 13/10/2023 και ώρα 14:49 και την 14/10/2023 και ώρα 21:47 μιλάω από το κινητό μου με βιντεοκλήση στην εν λόγω εφαρμογή με τον γιο μου ενώ βρίσκομαι στο σπίτι μου στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στην σελίδα 45 αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 17:00 της 13/10/2023 έως την 09:00 ώρα της 14/10/2023 οι δράστες διέρρηξαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν τον πομποδέκτη και κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:30 ώρα της 13/10/2023 έως την 06:30 της 14/10/2023 δράστες αφαίρεσαν το όχημα ΙΧ Ford Kuga όπου ήταν σταθμευμένο στην οδό Πλάτωνος αρ.46 στο Αίγιο και στην συνέχεια προχώρησαν και στην απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ. Συνεπώς δεν μπορεί να είμαι εγώ ανάμεσα στους δράστες αυτούς στο Αίγιο καθώς εφόσον είχα ανοιχτό το κινητό μου τηλέφωνο και τα δεδομένα μου για να επικοινωνήσω με τον γιο μου και την 13/10/2023 και την 14/10/2023 και εφόσον η τηλεφωνική μου σύνδεση παρακολουθούνταν συνεχώς, σίγουρα θα εξέπεμπε το σήμα μου σε κεραία πλησίον του Αίγιου κάτι το οποίο δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση από την έκθεση απομαγνητοφώνησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία μου από το εν λόγω σημείο! Κατά την εξερεύνηση που έγινε στο ΑΤΜ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα κατάλληλα για παραβολή.

Επιπλέον, ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή στην υπό κρίση περίπτωση είναι ότι στην απόπειρα διάρρηξης που έλαβε χώρα στο Αίγιο είναι η μόνη της οποίας το όχημα που χρησιμοποιήθηκε είχε κλεμμένο πομποδέκτη για την διέλευση από τα διόδια. Aντιθέτως, ο συγκατηγορούμενος μου Κ. Μ. όπως ομολογεί και ο ίδιος έκανε χρήση του πομποδέκτη του πατέρα της κοπέλας του. Συνεπώς δεν μπορεί να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής ότι οι δράστες που έχουν στην κατοχή τους πομποδέκτη για την διέλευση των διοδίων που ανήκει σε άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που τελούν, «θα μπουν στην διαδικασία» να κινδυνεύσουν έτι περαιτέρω και να κλέψουν ακόμη και πομποδέκτη από διαφορετικό αυτοκίνητο όταν ήδη έχουν νομίμως έναν στην κατοχή τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν απεδείχθη η φερόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι έτσι και στην συγκεκριμένη δικογραφία όπως και στην προηγούμενη στην οποία κατηγορούμουν για τις ίδιες πράξεις, βασική μου αρχή ήταν να μην τραυματιστεί ποτέ κανένας άνθρωπος γι’ αυτό και στην προηγούμενη δικογραφία αποδέχθηκα την συμμετοχή μου προανακριτικά χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Ωστόσο, θέλω για ακόμη μια φορά να προσδιορίσω την θέση μου ρητά και κατηγορηματικά και να Σας δηλώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με τις υπόλοιπες πράξεις και δη με όσες υπάρχει χρήση όπλου! Δεν μπορεί άλλωστε να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής το επιχείρημα εγώ να είμαι αυτός που πυροβολεί στην θέα των αστυνομικών στην περίπτωση στο Αίγιο, αυτός που κρατάει το όπλο στην περίπτωση στο Πεταλίδι μπροστά σε έναν απλό πολίτη, αυτός ο οποίος σηκώνει το πιστόλι στον ουρανό στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, ενώ στην υπόθεση στην Ερμιόνη στην οποία συνελήφθην στα πλαίσια του αυτοφώρου είμαι αυτός που φροντίζω να μην τραυματιστεί η γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της και βγαίνει στα μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει ηρεμώντας την και λέγοντάς της ότι όλα είναι καλά και να μπει μέσα επειδή θα προκληθεί ζημιά. Δεν μπορεί λοιπόν μέσα σε τρείς μήνες να μεταμορφώνομαι από έναν στυγνό πυροβολητή σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο. Εν κατακλείδι η μοναδική περίπτωση την οποία αποδέχομαι ότι ενεπλάκην είναι αυτή της διάρρηξης στο ΑΤΜ στην Ερμιόνη».

Η νομική άποψη

Από την πλευρά της η συνήγορος του Don Leon Βάσω Πανταζή ανέφερε στο protothema.gr: «Ο εντολέας μου εμφανίστηκε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αποδέχτηκε την πραγματική του εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι αποδέχονται τα λάθη τους και είναι έτοιμοι να αποδεχτούν και τις συνέπειες των επιλογών τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι αποδείξαμε με αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση του Αιγίου για την οποία έχει γίνει και αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, προσκομίζοντας στοιχεία αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι ήταν στον Πειραιά και όχι στο Αίγιο. Κρατήθηκε προσωρινώς και η δικογραφία παραμένει στο στάδιο της ανάκρισης».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!