GOOD LIFE

9 συμβουλές να ακολουθήσετε στα 20 για να γίνετε εκατομμυριούχοι στα 30

«Σε μια οικονομία ελεύθερης αγοράς, ο καθένας μπορεί να βγάλει όσο πιο πολλά χρήματα θέλει», τονίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold, ο οποίος έχει μελετήσει πάνω από 1.200 πιο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Αν θέλετε να φτάσετε τον επταψήφιο αριθμό ως τα 30, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσετε.

Ακολουθήσετε αυτές τις 9 συμβουλές από ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι σε νεαρή ηλικία, καθώς και από εκείνους που έχουν μελετήσει εκατοντάδες αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχος, όπως αναφέρει άρθρο της Independent.

Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά οι πιο κάτω συμβουλές δεν θα βλάψουν τις πιθανότητές σας.

1. Εστιάστε στα κέρδη

«Στη σημερινή οικονομία δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε τη πορεία σας προς την οικονομική κατάσταση του εκατομμυριούχου», γράφει ο Grant Cardone, ο οποίος από απένταρος και με χρέη στα 21 του χρόνια έγινε αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος μέχρι τα 30. «Το πρώτο βήμα είναι να επικεντρωθείτε στην αύξηση του εισοδήματος σας με σταδιακά.

"Το εισόδημά μου ήταν 3.000 δολάρια το μήνα και εννέα χρόνια αργότερα έγινε 20.000 δολάρια το μήνα. Ξεκινήστε να ακολουθείτε τα χρήματα και θα σας αναγκάσει να ελέγχετε τα έσοδα σας και να βλέπετε ευκαιρίες".

Αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, όμως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιλογές. Ψάξτε να εισάγετε επιπρόσθετο εισόδημα, κάνοντας μερικές υψηλά αμειβόμενες δουλείες επιπλέον.

2. Ανάπτυξη πολλαπλών ροών εισοδήματος

Ένας τρόπος να κερδίσετε περισσότερα λεφτά είναι να αυξήσετε τις ροές εισοδήματος σας.

Σύμφωνα με την πενταετή μελέτη του Thomas C. Corley, για τις συνήθειες των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων, πολλοί από αυτούς αναπτύσσουν πολλαπλές ροές εισοδήματος: το 65% είχε τρεις πηγές, το 45% είχε τέσσερις και το 29% είχε πέντε ή περισσότερες.

Αυτές οι επιπρόσθετες ροές συμπεριλαμβάνουν ενοικιάσεις ακινήτων, επενδύσεις σε χρηματιστηριακές αγορές και μερική ιδιοκτησία σε μια παράπλευρη επιχείρηση.

"Τρία ρεύματα εισοδήματος φαίνεται να είναι ο μαγικός αριθμός για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους» επισήμανε ο Corley στη μελέτη του ‘Rich Habits’, «αλλά όσο περισσότερα ρεύματα εισοδήματος μπορείτε να δημιουργήσετε στη ζωή σας, τόσο πιο ασφαλές θα είναι η οικονομική σας κατάσταση".

3. Αποθηκεύστε για να επενδύσετε, μην αποθηκεύσετε απλά για να αποθηκεύσετε

Ο Cardone γράφει:

"Ο μόνος λόγος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι για να τα επενδύσετε. Αποθηκεύστε τα χρήματα που έχετε εξοικονομήσει σε ασφαλή, ιερούς (ανέπαφους) λογαριασμούς. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτούς τους λογαριασμούς, ούτε καν σ’ έκτακτη ανάγκη. Αυτό θα σας αναγκάσει να συνεχίσετε τη  συμβουλή 1 (Εστιαστείτε στα κέρδη). Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, είμαι απένταρος επειδή επενδύω όλα τα πλεονάσματα μου σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες δεν έχω πρόσβαση».

Η επένδυση δεν είναι τόσο περίπλοκη ή αποθαρρυντική όσο το κάνουμε να ακούγετε. Το πιο απλό σημείο εκκίνησης είναι να επενδύσετε το 13ο μισθό ή τα χρήματα από το ταμείο προνοίας σας, αν ο εργοδότης σας το προσφέρει και έτσι θα επωφεληθείτε πλήρως από ουσιαστικά δωρεάν χρήματα.

Το κλειδί εδώ είναι να γίνει συνήθεια η «αυτόματη» αποταμίευση χρημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν θα δείτε μπροστά σας τα χρήματα που συμβάλλετε και θα μάθετε να ζείτε χωρίς αυτά.

4. Μην επιδεικνύεστε - Δώστε το παρόν σας

"Δεν αγόρασα το πρώτο πολυτελείς ρολόι ή αυτοκίνητό μέχρι οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις μου να παράγουν πολλαπλές ασφαλείς ροές εισοδήματος", γράφει ο Cardone. "Ακόμα οδηγούσα ένα Toyota Camry όταν ήμουν εκατομμυριούχος. Να είστε γνωστοί για την ηθική σας προς την εργασίας, όχι τα μπιχλιμπίδια που αγοράζετε".

Χρειάζεστε έμπνευση για να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα και να ξοδέψετε λιγότερα; Διαβάστε συμβουλές και στρατηγικές από απλούς ανθρώπους που φύλαξαν αρκετά από τα εισοδήματά τους για να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 40.

5. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας προς το χρήμα

"Το να γίνετε πλούσιοι ξεκινάει πρώτα από τον τρόπο σκέψης και το τι πιστεύετε για το χρήμα", εξηγεί ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold.

Στο τέλος της ημέρας, «Το μυστικό ήταν ανέκαθεν το ίδιο: η σκέψη», τονίζει. Οι μάζες πιστεύουν το να γίνουν πλούσιοι είναι εχτός του ελέγχου τους, ενώ οι πλούσιοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να βγάλεις λεφτά είναι πραγματικά μια «εσωτερική» δουλειά».

6. Επενδύστε στον εαυτό σας

"Η ασφαλέστερη επένδυση που έχω κάνει είναι το μέλλον μου", γράφει ο Tucker Hughes, ο οποίος έγινε εκατομμυριούχος στα 22 του. "Διαβάστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, ακούστε σχετικά podcasts ενώ οδηγείτε και αναζητήστε έντονα μέντορες. Δεν πρέπει απλά να κατέχετε τον τομέα σας, πρέπει να είστε ιδιοφυία, ικανή να μιλά για οποιοδήποτε θέμα, είτε πρόκειται για οικονομικό, πολιτικό ή αθλητικό. «Καταναλώστε» γνώση, επιδιώξτε να βάλετε τη μάθηση πάνω απ’ όλα".

Πολλοί σύγχρονοι επιτυχημένοι και πλούσιοι άνθρωποι είναι ατρόμητοι αναγνώστες. Πάρτε τον Warren Buffett, για παράδειγμα, ο οποίος εκτιμά ότι το 80% της εργάσιμης ημέρας του είναι αφιερωμένο στο διάβασμα.

7. Βάλτε στόχους και οραματιστείτε την επίτευξη τους

Εάν θέλετε να βγάλετε περισσότερα χρήματα, πρέπει να έχετε ένα σαφή στόχο και στη συνέχεια ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα επιτύχετε αυτό το στόχο. Τα χρήματα δεν θα εμφανιστούν μια καλή ημέρα - πρέπει να δουλέψετε πάνω σ’ αυτό.

Οι πλούσιοι άνθρωποι επιλέγουν να δεσμευτούν στην επίτευξη του πλούτου. Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος T. Harv Eker τονίζει πως χρειάζεται συγκέντρωση, θάρρος, γνώση και πολλή προσπάθεια. Η επίτευξη είναι εφικτή εάν έχετε ακριβείς στόχους και ένα ξεκάθαρο όραμα: «Ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αυτό που Θέλουν είναι ότι δεν ξέρουν τι θέλουν. Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι απολύτως ξεκάθαροι ότι θέλουν πλούτο".

8. Ξεκινήστε να κάνετε παρέα με ανθρώπους που θαυμάζετε

Ο Andrew Carnegie, ο οποίος ξεκίνησε από το τίποτα πριν γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, αποδίδει όλα τα πλούτη του σε ένα κανόνα: το Master Mind.

Η ιδέα είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ταλαντούχους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμά με εσάς, επειδή η συγκέντρωση πολλών έξυπνων και δημιουργικών μυαλών είναι εκθετικά πιο ισχυρή από ένα.

Περαιτέρω, γινόμαστε σαν τους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε, γι’ αυτό και οι πλούσιοι τείνουν να συνδέονται με άλλους πλούσιους.

"Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καθαρή σας αξία αντικατοπτρίζεται στο επίπεδο των πιο κοντινών φίλων σας", εξηγεί ο Siebold. «Η έκθεση σε ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εσάς έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη σκέψη σας και να εκτοξέυση το εισόδημά σας. Η πραγματικότητα είναι, ότι οι εκατομμυριούχοι σκέπτονται διαφορετικά για τα χρήματα από τη μεσαία τάξη και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κερδίσουμε από την παρουσία τους».

9. Στοχεύστε τα 10 εκατομμύρια, όχι το 1 εκατομμύριο

"Το μοναδικό μεγαλύτερο οικονομικό λάθος που έκανα ήταν που δεν στόχευα τα πολλά," γράφει ο Cardone. "Σας ενθαρρύνω να πάτε για περισσότερα από ένα εκατομμύριο. Δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων σε αυτόν τον πλανήτη, μόνο έλλειψη ανθρώπων που στοχεύουν τα πολλά".

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!