GOOD LIFE

Μήπως οργανώνεις τις διακοπές σου με εντελώς λάθος τρόπο;

Πολλοί με το που ξεκινά το νέο έτος και τελειώνοιυν οι γιορτές ξεκινούν να σχεδιάζουν τις επόμενες εξορμήσεις τους, τα ταξίδια και τις διακοπές τους. Αλλά μήπως το κάνουν με λάθος τρόπο.

Οι περισσότεροι όταν οργανώνουν τις διακοπές τους ακολουθούν αυτά τα βήματα με την εξής σειρά


1. Αποφασίζουν πως θέλουν να πάνε διακοπές
2. Επιλέγουν πότε θέλουν ή μπορούν να πάνε διακοπές
3. Επιλέγουν πού θα κάνουν διακοπές
4. Αναζητούν προσφορές, τιμές εισιτηρίων, δωμάτια ξενοδοχείων τις μέρες που θέλουν, στον προορισμό που έχουν επιλέξει.


Όμως ο Trent Hamm, ο συγγραφέας του βιβλίου The Simple Dollar και ιδρυτής του ομώνυμου site, το οποίο δίνει συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων πιστεύει πως αυτή η διαδικασία είναι λάθος και κυρίως πως σου κοστίζει πολλά χρήματα.
Ο Trent θεωρεί πως ιδανικά θα πρέπει να οργανώσεις τις διακοπές σου με την αντίστροφη διαδικασία.
Συγκεκριμένα προτείνει πρώτα να αναζητήσεις στο Διαδίκτυο και στα πρακτορεία ταξιδίων τις καλύτερες προσφορές, τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και τα φθηνότερα ξενοδοχεία ανεξάρτητα από τον προορισμό με μόνο κριτήριο επιλογής τις ημερομηνίες μέσα σε ένα χρονικό διάστημα με "ευέλικτα" όρια το οποίο εκτιμάς πως μπορείς να το έχεις διαθέσιμο για τις διακοπές σου.
Μετά αφού δεις ποιά εισιτήρια, δωμάτια ξενοδοχείων ή πακέτα διακοπών είναι οικονομικότερα και συνδυάζονται μεταξύ τους μπορείς να επιλέξεις τον προορισμό που σε ενδιαφέρει περισσότερο από αυτούς για τους οποίους βρήκες καλές προσφορές. 
Ο Trent λέει πως με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις τόσα χρήματα που δεν θα επιβαρυνθείς ακόμα και αν αναγκαστείς να αλλάξεις τις διακοπές σου μία ή δύο μέρες όταν θα πλησιάσει το διάστημα που θα ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές, αν και τονίζει πως οι περισσότεροι που ακολουθούν τη συμβουλή του, βρίσκουν τελικά τον τρόπο να κάνουν διακοπές ακριβώς τις ημερομηνίες που έχουν επιλέξει.

Επίσης επισημαίνει πως ο προορισμός τελικά δεν έχει τόση σημασία γιατί υπάρχουν αναρίθμητα μέρη ανά τον κόσμο που μπορείς να επισκεφτείς τα οποία ίσως ποτέ δεν θα σκεφτείς από μόνος σου ως προορισμό αν δεν ακολουθήσεις τη διαδικασία που σου προτείνει.
Μήπως έχει δίκιο;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!