GOOD LIFE

Οι γυναίκες απιστούν για άλλους λόγους σε σχέση με τους άνδρες

Μπορεί για χρόνια η  απιστία των ανδρών να θεωρούνταν πιο "φυσιολογική" και πιο κοινωνικά αποδεκτή σε σύγκριση με την απιστία των γυναικών, αλλά αυτές οι προκαταλήψεις έχουν εξαφανιστεί στη σύγχρονη κοινωνία.

Μάλιστα πλειάδα ερευνών δείχνουν αύξηση του αριθμού των γυναικών που κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Με την γυναικεία απιστία να μην αποτελεί ταμπού, ερευνητές έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να εντοπίσουν τους λόγους που ωθούν άνδρες και γυναίκες στο να απατήσουν τους συντρόφους τους και αν υπάρχουν συγκλίσεις και διαφορές. Και τελικά όλοι συμφωνούν πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα κίνητρα και τις αιτίες που οδηγούν άνδρες και γυναίκες στην απιστία. 
Όπως αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα της Daily Mail, o καθηγητής Dr David Buss, από το πανεπιστήμιο του Τέξας, οι δικές του έρευνες συμφωνούν με αυτές άλλων ακαδημαϊκών που δείχνουν πως οι γυναίκες καταφεύγουν στην απιστία για αναζήτηση νέου πιθανού συντρόφου και όχι τόσο για σεξουαλικούς λόγους . Συγκεκριμένα αναφέρει πως ενώ όλοι συμφωνούν πως τα επικρατέστερα κίνητρα για την απιστία των ανδρών είναι η "βαρεμάρα" και η ανία σε μία σχέση και κυρίως η αναζήτηση νέων σεξουαλικών εμπειριών, η γυναίκα που αποφασίζει να κάνει μία παράνομη σχέση το κάνει κυρίως γιατί είναι βαθιά απογοητευμένη από την υπάρχουσα σχέση της και αναζητά νέο σύντροφο και η απιστία είναι μία "αναγνωριστική" κίνηση για τον εντοπισμό πιθανών νέων συντρόφων, που θα αντικαταστήσουν ίσως την προβληματική σας σχέση. Αυτό το νέο συμπέρασμα έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες κυρίως ψυχολόγων (όπως η γερμανίδα ψυχοθεραπεύτρια Gisela Runte που έγραψε το βιβλίο "Πως απιστούν οι γυναίκες") που ισχυρίζονταν πως καμία γυναίκα δεν αναζητά συνειδητά έναν παράνομο εραστή και πως η απιστία προκύπτει κυρίως τυχαία, π.χ. αν μια γνωρίμια καλύψει κενά που υπάρχουν στην σχέση της γυναίκας με τον σύντροφό της. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!