GOOD LIFE

Ένα καφέ στην Ισπανία "εξυμνεί" το καθεστώς της Β. Κορέας [εικόνες & βίντεο]

Είναι τρομερά δύσκολο για κάποιον να επισκεφτεί την Βόρειο Κορέα, εξαιτίας του καθεστώτος που έχει αποκόψει τους δεσμούς με τη Δύση.

Όμως πλέον κανείς, μπορεί να πάρει μία γεύση της "κουλτούρας" της Β. Κορέας αν επισκεφτεί την Ισπανία και συγκεκριμένα το Pyongyang Cafe, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην πόλη Tarragona στις μεσογειακές ισπανικές ακτές. 
Δημιουργός του είναι ο Alejandro Cao de Benos, ο οποίος μολονότι είναι γόνος οικογένειας Καταναλανών ευγενών, ο ίδιος επέλεξε να απαρνηθεί την "αριστοκρατική" καταγωγή του καθώς είναι οπαδός του κουμουνισμού και θαυμαστής του μοντέλου της Β. Κορέας.
Ο Alejandro Cao de Benos άρχισε να ενδιαφέρεται για την Β. Κορέα μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και ξεκίνησε με το να συναντά οικογένειες από την Β. Κορέα που ζούσαν στην Μαδρίτη, μετά επισκέφτηκε πολλές φορές τη χώρα, γνώρισε από κοντά τον πρώην ηγέτη της χώρας Kim Jong-Il, ο οποίος το 2002 του απέδωσε και τον τιμητικό τίτλο του "ειδικού αντιπροσώπου  διεθνών σχέσεων & κουλτούρας της χώρας"  (ο μόνος Δυτικός που έχει αποσπάσει τέτοιο τίτλο). Αν και ο τίτλος δεν είναι επίσημος, αλλά μόνο τιμητικός, ο ίδιος έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του. Έχει γίνει γνωστός ως "Cho Sun-il' (Η Κορέα είναι Μία) και συχνά υπερασπίζεται το μοντέλο της Β. Κορέας μέσω συνεντεύξεων στα media.
Τώρα αποφάσισε να ανοίξει αυτή την καφετέρια, η οποία όχι μόνο έχει ντεκόρ που παραπέμπει στα εθνικά χρώματα και σύμβολα της Β. Κορέας και παραδοσιακά φαγητά και ποτά από την Β. Κορέα (αυτό δεν είναι και τόσο πρωτότυπο, καθώς υπάρχουν αναρίθμητα αντίστοιχα καφέ ανά τον κόσμο) αλλά φιλοδοξεί να γίνει ένα "κέντρο πολιτισμού" με διαλέξεις, προβολές ταινιών, συζητήσεις, αναγνώσεις βιβλίων ακόμα και βραδιές γευσιγνωσίας που θα μυήσουν το κοινό στην κουλτούρα της Β. Κορέας (μόνο ένα αντίστοιχο καφέ είχε ανοίξει στην Ολλανδία αλλά έκλεισε μέσα σε μόλις 2 μήνες) και καλεί όσους θα ήθελαν να επισκεφτούν την Β. Κορέα αλλά δεν μπορούν για πρακτικούς λόγους, να επισκεφτούν το καφέ του και να πάρουν μία γεύση για το τί συμβαίνει στη χώρα. 

Πάντως προς το παρόν έχει μόνο 35, κατά μέσο όρο, πελάτες την ημέρα, αλλά ο ίδιος πιστεύει πως αυτό σύντομα θα αλλάξει.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!