GOOD LIFE

Το βραχιόλι που θα σου δείχνει πότε έχεις στρες

Ένα νέο gadget θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες στην αγορά. Πρόκειται για ένα βραχιόλι που θα αναλύει τις στιγμές που σε στρεσάρουν περισσότερο.

Λέγεται WellBe και είναι η νέα ιδέα των Zach Sivan και Doron Libshtein, του Mentors Channel. Το εν λόγω βραχιόλι θα σε υποχρεώνει να κοιτάξεις ποια ακριβώς στιγμή στρεσάρεσαι περισσότερο.

Το βραχιόλι παρακολουθεί τον ρυθμό και τους χτύπους της καρδιάς σου και μέσω blue tooth σημειώνει στο ημερολόγιο του κινητού σου ή του tablet την ακριβή ώρα που εσύ στρεσάρεσαι. Βέβαια δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν οι ρυθμοί σου ανεβαίνουν γιατί εσύ απολαμβάνεις μια στιγμή (όπως ένα φιλί ή το σεξ) ή αν επειδή έχεις νευριάσει ή αγχωθεί  ή ακόμα και όταν ασκείσαι. Παράλληλα σου προτείνει αντι-στρές ασκήσεις τις ώρες που οι χτύποι σου πιάνουν κόκκινο, όπως ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό.

Οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να εντοπίσει κάποιος τους στρεσογόνους παράγοντες  στη ζωή τους, και άρα βρίσκουν καλή ιδέα το νέο gadget, τονίζουν όμως πως αν κάποιος εντοπίσει τι τον στρεσάρει (κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο γιατί όπως αναφέρουν οι ειδικοί το στρες έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που το έχουμε συνηθίσει) αυτό που δεν πρέπει να κάνει είναι να το αποφύγει. Αντίθετα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ότι τον στρεσάρει και αν δεν μπορεί μόνος του να ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγων.

 

WellBe from Zach Sivan on Vimeo.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!