GOOD LIFE

Δύο καλοκαιρινές τροφές που είναι σύμμαχοί σας κάτω από τον ήλιο

Τις βλαβερές συνέπειες της υπερέκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο, όλοι πλέον τις γνωρίζουν, οπότε το αντιηλιακό και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο, όπως και το "μέτρο" στη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.

Εκτός όμως από αυτά τα δύο απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον ήλιο, σύμμαχοί σας σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να γίνουν δύο πολυαγαπημένες καλοκαιρινές τροφές, που μπορείτε πανεύκολα να τις εντάξετε στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο λόγος για τα κεράσια και τις ντομάτες που αποτελούν σωστή ασπίδα του οργανισμού απέναντι στον ήλιο. Συνδυάστε τες με μία διατροφή πλούσια σε άλλες αντιοξειδωτικές τροφές (όπως πράσινο τσάι, ρόδι κ.λπ.) που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θα είστε τέλεια προστατευμένοι κάτω από τον καυτό ήλιο.


1. ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Περιέχουν το λυκοπένιο, ένα ιχυρό αντιοξειδωτικο συστατικό που μπορεί να σας προστατεύσει από τις ακτίνες UV. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό της βρετανικής δερματολογίας, προέκυψε, ότι υγιείς γυναίκες 21-47 ετών που κατανάλωναν είτε τέσσερις κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας σε ελαιόλαδο κάθε μέρα για τρεις μήνες εμφάνιζαν μικρότερο ποσοστό ηλιακών εγκαυμάτων.


2. ΚΕΡΑΣΙΑ
Τα κεράσια έχει αποδειχτεί πως βοηθούν να αυξήσετε την μελατονίνη σας, την ουσία που βοηθά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, διεγείροντας την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος. Παράλληλα τα κεράσια έχουν επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγήή του κολλαγόνου και την πρόληψη ρυτίδων.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!