GOOD LIFE

Πως θα καταλάβω πότε πρέπει να πετάξω ένα παλιό αντηλιακό;

Λίγο πολύ όλοι έχουμε κάπου ξεχασμένο ένα περσινό αντηλιακό το οποίο θεωρούμε πως είναι κρίμα να το πετάξουμε.

Όμως πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιούμε παλιά αντηλιακά; 
Οι ειδικοί εξηγούν πως ένα αντηλιακό που έχει λήξει ή έχει αλοιωθεί όχι μόνο δεν παρέχει προστασία από τον ήλιο αλλά μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις, φαγούρα, εξανθήματα, κοκκινίλες και άλλα συμπτώματα αν έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Ο πιο σίγουρος τρόπος να βεβαιωθούμε πως το αντηλιακό μας είναι κατάλληλο προς χρήση είναι να τσεκάρουμε την ημερομηνία λήξης (συνήθως έχουν διάρκεια ζωής μέχρι και 3 χρόνια). Ωστόσο μπορεί το αντηλιακό μας να μην έχει λήξει αλλά να έχει αλοιωθεί από την υπερέκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες (αν για παράδειγμα το έχουμε αφήσει για ώρες στην παραλία ή στο αυτοκίνητό μας κάτω από τον καυτό ήλιο) και άρα να έχει αλλάξει η χημική σου σύσταση.
Για να βεβαιωθούμε πως το αντηλιακό μας δεν έχει πάθει τίποτα, θα πρέπει να έχει την ίδια υφή (π.χ. αν είναι αντηλιακή κρέμα να μην έχει νερώσει) το ίδιο άρωμα και το ίδιο χρώμα που είχε την ημέρα που το αγοράσαμε. Αν κάτι από αυτά τα τρία δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι, πρέπει να πετάξουμε το αντηλιακό ακόμα και αν αυτό δεν έχει λήξει.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!