GOOD LIFE

Ομάδα προσφύγων θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο [εικόνες]

Η ομάδα αποτελείται από δέκα αθλητές και αθλήτριες από τέσσερις χώρες (Νότιο Σουδάν, Συρία, ΛΔ Κονγκό και Αιθιοπία) και θα αγωνιστεί υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, ανακοίνωσε ότι στους Αγώνες της Βραζιλίας θα πάρουν μέρος 10 πρόσφυγες και θα αγωνισθούν υπό την Ολυμπιακή σημαία. Πρόκειται για πέντε αθλητές από το Νότιο Σουδάν, δύο από την Συρία, δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία. Οι έξι εξ αυτών είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, το τζούντο και το στίβο.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα φιλοξενηθεί στο χωριό των αθλητών μαζί με όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες και θα μπει προτελευταία στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, μπροστά από αυτήν της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας. Να θυμίσουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο (5-21) στο Ρίο Ντε Zανέιρο. 

«Η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένας φόρος τιμής στο κουράγιο και την επιμονή όλων των προσφύγων να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Η Υ.Α. είναι στο πλευρό τους και στο πλευρό όλων των προσφύγων», τόνισε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!