GOOD LIFE

Από το βουνό μέχρι τη θάλασσα: Σπίτι με θέα 360° [εικόνες]

Αυτή η μονοκατοικία στο Cape town είναι από τα πιο ωραία σπίτια του πλανήτη. Δεν είναι μόνο η πολυτέλεια είναι και η θέα που το κάνουν μοναδικό.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Saora εξηγεί πως τους ζητήθηκε να κατασκευάσουν ένα σπίτι όχι μόνο εντυπωσιακό, αλλά και ιδιαίτερο αφού έπρεπε να συμπεριλάβουν τη θέα στη θάλασσα και στο βουνό. Το σημαντικό ήταν να ενταχθεί η θέα στην απαιτούμενη ιδιωτικότητα των χώρων. "Η αρχιτεκτονική που αναπτύξαμε ήταν να δώσουμ έμφαση στη δημιουργία μιας σύγχρονης, λιτής άποψης στο κτίριο, στα όρια της γλυπτικής κτιρίου" εξηγεί η Tamaryn Fourie, μέλος της ομάδας σχεδιασμού.

Το κτίριο βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, στην κορυφογραμμή του Lions Head με θέα στο νησί Robben στα βόρεια και στο Camps Bay και στους Twelve Apostles στο Νότο.

Το κτίριο περιορίζεται σε μόνο δύο ορόφους στο επίπεδο της κορυφογραμμής του βουνού. Οι κύριοι χώροι, βρίσκονται στο ισόγειο ενώ τα υπνοδωμάτια είναι επίτηδες τοποθετημένα στο επάνω επίπεδο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το στοίχημα που κέρδισε αυτό το σπίτι ήταν η εναρμόνισή του με το φυσικό περιβάλλον. Ενώ τα διαφορετικά layers που ενυπάρχουν αρμονικά στους χώρους δίνουν τη δυνατότητα στον ένοικο να ζήσει διαφορετικές στιγμές και εμπειρίες μέσα στους χώρους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!