GOOD LIFE

H Google σχεδιάζει ηλεκτρονική συσκευή που θα μπαίνει στο μάτι σου;

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα η Google απέκτησε την πατέντα για μία ηλεκτρονική συσκευή που θα ενσωματώνεται στο ανθρώπινο μάτι.

Σύμφωνα με το Tech Insider η αίτηση για πατέντα είχε κατατεθεί το 2014 και δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη και μοιάζει να περιγράφει ένα βιονικό μάτι. Συγκεκριμένα η διαδικασία αναφέρει πως αφαιρείται αρχικά με εγχείρηση ο φακός του ματιού και απλώνεται στην επιφάνεια ένα υγρό που λειτουργεί σαν κόλλα - βάση πάνω στην οποία τοποθετείται μια ηλεκτρονική συσκευή που θα σου επιτρέπει να βλέπεις πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά και θα βελτιώνει την όραση ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο δε Independent αναφέρει πως η συσκευή που θα τοποθετείται στο μάτι εκτός από το να βελτιώνει την όραση, σύμφωνα με την πατέντα θα περιλαμβάνει και ραδιόφωνο, κάρτα μνήμης και φακούς, αλλά και μία εξωτερική κεραία από την οποία θα γίνεται η φόρτιση και η λήψη πληροφοριών.
Πάντως ολα τα δημοσιεύματα τονίζουν πως το γεγονός πως η Google απέκτησε την πατέντα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η εταιρεία θα υλοποιήσει άμεσα το πρότζεκτ, αφού τονίζουν πως τις περισσότερες φορές οι πατέντες μένουν μόνο στα χαρτιά.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!