GOOD LIFE

Αυτή η φωτογραφία με μία πατάτα πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο ευρώ

Πολλοί σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουν απλά μια πατάτα, άλλοι βλέπουν τέχνη και μάλιστα τέχνη αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τη φωτογραφία, τράβηξε ο διάσημος, 46χρονος, ιρλανδικής καταγωγής φωτογράφος Kevin Abosch, που έχει φωτογραφήσει διασημότητες όπως οι Johnny Depp, Vanessa Redgrave, Steven Spielberg, Dustin Hoffman, Dennis Hopper, Yoko Ono κ.ά. και διατηρεί ατελιέ σε Δουβλίνο και Παρίσι.
Πρόκειται για μια οργανική ιρλανδική πατάτα, που την φωτογράφισε το 2010 με μία ψηφιακή κάμερα και πρόσφατα κάποιος (θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) μπήκε στο κατάστημα που διατηρεί ο Abosch, είδε την φωτογραφία στον τοίχο και αποφάσισε πως θέλει να την αγοράσει. Κάθισε και μοιράστηκε μερικά ποτήρια κρασί με τον φωτογράφο και ύστερα από δύο εβδομάδες οι δυο τους όρισαν την τιμή στο εκπληκτικό ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. 

Πάντως ο ίδιος αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά, που κάποιος του ζήτησε να αγοράσει έργο του, αμέσως μόλις το είδε. Σε γενικές γραμμές ο διάσημος φωτογραφος δέχεται παραγγελίες για πορτρέτα (από διασημότητες μέχρι περιοδικά μόδας) και κατά μέσο όρο χρεώνει 200.000 λίρες (περίπου 265 000 ευρώ) για κάθε πρότζεκτ που αναλαμβάνει.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!