GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Μία ιστορία από την σκοτεινή περίοδο της εποχής του Μεσαίωνα, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, μια συγκινητική βιογραφία από μία γυναίκα που μαθαίνει ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και ένα βιβλίο που αναφέρεται στη σχέση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού, είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας. 

1. "Ο Πίτερ Παν πρέπει να πεθάνει" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους. Ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ θα έρθει αντιμέτωπος με παράξενα ευρήματα, αλλοπρόσαλλα στοιχεία και απροσδόκητους φόνους, που θα δοκιμάσουν την αντοχή, τη λογική και τη μεθοδολογία του. Η αφήγηση της ιστορίας είναι τόσο παραστατική που ο αφηγητής νιώθει ότι βρίσκεται και αυτός παρών και παρακολουθεί τη πλοκή εκ του σύνεγγυς.

2. "Τα ηράνθεμα θα ανθίσουν ξανά" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 

Μία ωραία πλοκή με δυνατούς χαρακτήρες. Ηράνθεμο είναι το νυχτολούλουδο. Στη Βαλένθια του 1492, τη χρονιά που οι Εβραίοι εκδιώκονται από την Ισπανία και ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά για την εξερεύνηση που θα τον οδηγήσει στην Αμερική, οι κήποι είναι γεμάτοι ηράνθεμα. Σε μια εποχή που η Ιερά Εξέταση στέκεται αμείλικτη απέναντι σ’ εκείνους που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις, η ισπανική νομοθεσία προβλέπει ότι η γυναίκα εξακολουθεί να παραμένει παντρεμένη μέχρι να περάσουν είκοσι πέντε χρόνια από την εξαφάνιση του άντρα της και επιβάλλει την ποινή του θανάτου στους μοιχούς. Ευχάριστος τίτλος σε μια σκοτεινή περίοδο της εποχής του Μεσαίωνα. Καλογραμμένο με πολλές γνώσεις γύρω από την Ιερά Εξέταση.

3. "Κάθε στιγμή μετράει" από τις εκδόσεις Λιβάνη 

Μία συγκινητική, αλλά και ρεαλιστική αποτύπωση της ζωής, μιας διακεκριμένης καθηγήτριας, η οποία μαθαίνει ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και συνειδητοποιεί στην πορεία ότι η αξία της δε μετριέται απλά από την ικανότητά της να θυμάται. Η συγγραφέας Τζενόβα Λίζα περιγράφει με αρκετά παραστατικό τρόπο τους χαρακτήρες, ενώ δεν σε κάνει να βαριέσαι σε κανένα μέρος της ιστορίας. 

4. "Αγνός εραστής" από τις εκδόσεις της Εστίας

Μία συγκινητική εξομολόγηση μίας σχέσης ομοφυλόφιλων διανοουμένων στο μεταπολεμικό Λονδίνο. Ο Ντέιβιντ Πλαντ περιγράφει τη καθημερινότητα, την ατμόσφαιρα του ζωηρού Λονδίνου των 60s, τη ζωή στο διαφορετικό, το γκέι περιβάλλον, την οικοδόμηση ταυτότητας στον ξένο τόπο, την αναζήτηση του ωραίου, του ιδανικού, του αγνού, τη κατάκτηση της ευτυχίας, το εύθραυστο της ευδαιμονίας.

5. "Lalaland" από τις εκδόσεις Πατάκη

 Ένα εφηβικό βιβλίο που άνετα μπορεί να το διαβάσουν και μεγαλύτερες ηλικίες. Μιλάει για μια αστεία και γλυκιά ιστορία ενηλικίωσης. Η Λου κι ο Τομά είναι δεκαεννέα. Δεν θέλουν να σώσουν τον κόσμο. Δεν θέλουν να σώσουν τη χώρα. Θέλουν μόνο να βρουν τον έρωτα της ζωής τους. Με το μοναδικό ύφος της Αλεξάνδρας Κ. το έργο καταφέρνει να γίνεται φρέσκο, διασκεδαστικό, σαρκαστικό και διαβάζεται μονομιάς. 
  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!