GOOD LIFE

"Αίμα περιστεριού" : Τα βαθυκόκκινα ρουμπίνια με τις εξωφρενικές τιμές

Δείτε γιατί τα pigeon's blood ρουμπίνια (πολύτιμοι λίθοι στο βαθυκόκκινο χρώμα του αίματος του περιστεριού) είναι τα πιο περιζήτητα πετράδια στον κόσμο.

Προέρχονται όλα από την κοιλάδα Mogok στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία ή Μπούρμα) και πιάνουν τιμές ρεκόρ στους πλειστηριασμούς. 
Πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Μάιο ένα τέτοιο ρουμπίνι, το Sunrise πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby's, έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων.


Τώρα, σε πλειστηριασμό που έγινε αυτή την εβδομάδα στον οίκο Christie's, ένα ακόμη ρουμπίνι στο χρώμα του αίματος του περιστεριού πουλήθηκε έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Όπως εξηγεί το περιοδικό Town & Country, ο λόγος που αυτά τα πετράδια αγγίζουν τέτοιες εξωφρενικές τιμές (απέχουν κατά εκατομμύρια από τις τιμές άλλων πολύτιμων λίθων) είναι γιατί εδώ και χρόνια έχει απαγορευτεί η εισαγωγή τους και η εμπορία τους σε χώρες όπως οι ΗΠΑ (και πολλές ευρωπαϊκές χώρες) λόγω διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μιανμάρ για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως πετράδια που έχουν εισαχθεί στις χώρες πριν την επιβολή των κυρώσεων επιτρέπεται να πουληθούν και επειδή πλέον είναι δυσέρευτα οι τιμές τους αγγίζουν τα ύψη.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!