GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Ένα μυθιστόρημα που περιγράφει τη ζωή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του '70, ένα βιβλίο που αναφέρεται στην εμβληματική δύναμη, τη δικαιοσύνη και τη βία, ένα ψυχολογικό - αστυνομικό θρίλερ και μια αποκαλυπτική βιογραφία με έντονο το σεξουαλικό περιεχόμενο, είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

1. "Οι φυγάδες" από τις εκδόσεις Πατάκη

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στην εμβληματική δύναμη, την πίστη, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο και τη βία. Στο νέο μυθιστόρημα του Πάνου Καρνέζη η ιστορία είναι σχεδόν αρχετυπικής αμεσότητας, ενώ τα διλήμματα των ηρώων του, αν και φαίνονται απόλυτα και απλά, είναι αποφάσεις που μοιάζουν αδύνατες. Σε μια μακρινή ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής, ένας πληγωμένος στρατιώτης συναντά τον Πατέρα Τόμας, έναν Άγγλο καθολικό ιερέα, που τον οδηγεί στο ινδιάνικο χωριό όπου ζει. Ο θαυμασμός των ανθρώπων του για τη ζωή στην πόλη τον φέρνει σε απόγνωση και δεν εμπιστεύεται κανέναν: τους καταπατητές, τους αντάρτες, τον στρατό, τον Πατέρα Τόμας, ακόμα και τη Μιλάγρος, την αρχαιολόγο που μάταια αναζητά στην περιοχή τα ίχνη μιας χαμένης αρχαίας πόλης. 

 

 

 

 

2. "Σε βλέπω" από τις εκδόσεις Διόπτρα

 Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μία ακόμα ιστορία της Chevy Stevens που  παρουσιάζει το σαγηνευτικό ταλέντο της και την ιδιαίτερη θέση  που καταλαμβάνει στο χώρο του αστυνομικού-ψυχολογικού θρίλερ. Μετά  από ένα χρόνο απουσίας της έρχεται φέτος με ένα καινούργιο, δυναμικό  μυθιστόρημα, αρκετά διαφορετικό από τα δύο προηγούμενά της, όχι τόσο στην θεματολογική του προσέγγιση, όσο στον τρόπο που η ίδια  διαχειρίζεται την αφήγηση της πλοκής του βιβλίου. 

 

 

 

 

 

 3. "Το σπίτι των σκιών" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην παλιά Αθήνα, σε παλιές συμπεριφορές και  αξίες που δεν υπάρχουν πια, σε παλιές αγάπες που κρατούν ακόμα. Ένα  ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ που χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο  αφηγείται τον έρωτα που δημιουργήθηκε μέσα σε μια σάλα χορού μεταξύ  της Ειρήνης και του Κωνσταντίνου που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, ενώ  το δεύτερο μέρος περιγράφει μια ξεχωριστή ιστορία που διαδραματίζεται  60 χρόνια αργότερα, η οποία όμως όπως θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια  έχει άμεση σχέση με την πρώτη. Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει και δεν θες  να το αφήσεις από τα χέρια σου. 

 

 

 

 

 

4. "Πόλη στις φλόγες" από τις εκδόσεις Κέδρος

 Το έργο του πρωτοεμφανιζόμενου Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ σου τραβάει  τόσο πολύ την προσοχή από το ιδιαίτερα προσεγμένο εξώφυλλο του. Το  συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει σε αυτό το είδος των πληθωρικών  μυθιστορημάτων που θα λατρέψετε ή θα μισήσετε. Σε μεταφέρει στη  γεμάτη γκράφιτι Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970, και που αφορά μια  κοπέλα που λέγεται Σαμ και κάποιος την πυροβολεί στο Σέντραλ Παρκ, και  σου γίνεται αμέσως προφανές ότι εδώ έχεις να κάνεις με έναν συγγραφέα  που ξέρει πώς να χτίζει το σασπένς. 

 

 

 

 

 

5. "Λουκούμια" από τις εκδόσεις Ποταμός

Είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα, σταθμός στη μεταπολεμική ολλανδική λογοτεχνία, που διδάσκεται στα σχολεία της Ολλανδίας παρά το έντονα σεξουαλικό του περιεχόμενο. Είναι το βιβλίο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1969 και προκάλεσε αντιδράσεις ακριβώς λόγω των γλαφυρών σεξουαλικών περιγραφών του. Η ιστορία αφορά το χρονικό ενός παράφορου πάθους, η περιγραφή της θυελλώδους σχέσης του συγγραφέα με τη δεύτερη γυναίκα του, την Ανεμαρί Νάουτα. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!