GOSSIP

Σάλος με την πρώην βίλα του Ρέμου στη Μύκονο: "Εξαφάνισαν" ένα εκκλησάκι

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο «εξαφανίστηκε» ένα γραφικό εκκλησάκι που δεσπόζει πάνω από την παραλία του Φωκού στη Μύκονο.

Το εκκλησάκι έχει θαφτεί κάτω από τόνους χώματος και μετά βίας ξεχωρίζει πλέον ο σταυρός.

Το εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης που τα θυρανοίξιά του έγιναν το 2005 βρίσκεται σε χώρο μέσα σε βίλα στην κορυφή του λόφου στα πλάγια της παραλίας, η οποία στο παρελθόν ανήκε στον Αντώνη Ρέμο.

Μάλιστα λέγεται ότι το εκκλησάκι πήρε το όνομά του από την κόρη του τραγουδιστή.

«Η βίλα εικάζεται ότι έχει αλλάξει χέρια εδώ και λίγα χρόνια και την έχει αγοράσει Άραβας και οι γείτονες λένε ότι ο νέος ιδιοκτήτης ήθελε να θάψει το εκκλησάκι. Αυτό που αντίκρισε ο αντιδήμαρχος ήταν ένας λόφος από χώματα και θάμνους και δεν φαινόταν ούτε ο σταυρός» ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος.

«Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι μουσουλμάνοι. Υπάρχουν δύο σενάρια, το ένα λέει ότι δεν ήθελαν το εκκλησάκι λόγω θρησκείας αλλά δεν πάει έτσι, υπάρχουν νόμοι και κανόνες και ειδικά στη Μύκονο όπου ο λαός είναι βαθύτατα θρησκευόμενος. Το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται.

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι όταν ο παλαιός ιδιοκτήτης ήθελε να μεταβιβάσει το ακίνητο, το εκκλησάκι δεν έχει νομιμοποιηθεί και για να γίνει η μεταβίβαση έπρεπε να το θάψουν, να γίνει ο έλεγχος και μετά να το ξεθάψουν» ανέφερε ο τοπικός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Δημήτρης Κουτσούκος, μίλησε στην εκπομπή και αποκάλυψε πώς ανακάλυψε τυχαία το μπάζωμα.

«Πήγαμε για καθαρισμό της παραλίας, η πόρτα του οικοπέδου ήταν ανοιχτή και είδα ότι ήταν χώμα και ξερά χόρτα και έσκαβα με τα χέρια εκεί που νόμιζα ότι είναι ο σταυρός. Όταν φάνηκε ο σταυρός, ανατρίχιασα. Το εκκλησάκι αυτό το έφτιαξε ο κύριος Ρέμος, η βίλα αυτή του ανήκε το 2015, μετά την πούλησε.

Ανήκει στη μονή στην Άνω Μερά. Η Εκκλησία πρέπει να βάλει αυτούς που το θάψανε, να το ξεθάψουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» ανέφερε.

Δείτε στο znews.gr τα σχετικά βίντεο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!