GOOD LIFE

5 παράξενα αλλά αληθινά επαγγέλματα

Από θερμαστές κρεβατιών, μέχρι επόπτες στεγνώματος μπογιάς, δείτε μερικά ιδιαίτερα περίεργα επαγγέλματα.

1.Ανθρώπινες κούκλες βιτρίνας

Έναντι αμοιβής, που στις ΗΠΑ αγγίζει τα 100 δολάρια την ώρα, άνδρες και γυναίκες στέκονται ακίνητοι ως κούκλες στις βιτρίνες καταστημάτων. Συνήθως προτιμούνται νεαρά μοντέλα.

2.Δοκιμαστές κρεβατιών και θερμαστές κρεβατιών

 Και τα δύο αυτά περίεργα επαγγέλματα γεννήθηκαν αρχικά στην Ιαπωνία, αλλά πλέον τα βρίσκουμε σε πολλές χώρες. Ο δοκιμαστής κρεβατιών προσλαμβάνεται από πολυτελή ξενοδοχεία, για να δοκιμάσει, να αξιολογήσει και να αναφέρει ενδελεχώς την ποιότητα του ύπνου στα δωμάτια των μονάδων τους. Απαραίτητα προσόντα οι πολλές ξένες γλώσσες και η όρεξη για ταξίδια. Οι θερμαστές κρεβατιών από την άλλη πληρώνονται με την ώρα και αναλαμβάνουν να ζεστάνουν το κρεβάτι σου πριν εσύ ξαπλώσεις, φορώντας μια ολόσωμη ειδική στολή, που καλύπτει ακόμα και τα μαλλιά τους, ώστε να μην «μολύνουν» το κρεβάτι σου.  Μάλιστα πριν από λίγα χρόνια και η αλυσίδα Holiday Inn προσέλαβε τέτοιους εργαζόμενους.

3. Δοκιμαστές ερωτικών παιχνιδιών

Πρόσφατα ο Independent το χαρακτήρισε το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο. Ο/Η δοκιμαστής ερωτικών παιχνιδιών κερδίζει περίπου 39.000 δολάρια το χρόνο και αναλαμβάνει να δοκιμάζει νέα ερωτικά παιχνίδια πριν αυτά κυκλοφορήσουν το εμπόριο και να γράψει μια κριτική γι' αυτά, προτείνοντας παράλληλα και πιθανές βελτιώσεις ή επισημαίνοντας ελαττώματα

4. Επόπτες στεγνώματος μπογιάς

 Ακούγεται γελοίο αλλά είναι πραγματικοί υπάλληλοι, που προσλαμβάνονται από μεγάλες εταιρείες χρωμάτων. Δουλειά τους  είναι να παρατηρούν την μπογιά καθώς στεγνώνει, να καταγράφει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάθε είδος μπογιάς για να στεγνώσει, ελέγχοντας παράλληλα την υφή της, αλλά και τις διαφορετικές αντιδράσεις της μπογιάς σε διαφορετικά υλικά και επιφάνειες.

5. Ο άνθρωπος που κρατάει τη θέση σου στην ουρά

 Πρόσφατα και στην Ελλάδα ακούστηκε πως κάποιοι έπαιρναν χρήματα για να περιμένουν στις ουρές δημοσίων υπηρεσιών και τραπεζών ή ακόμα πως πουλούσαν τα νουμεράκια της σειράς, αν και επισήμως κάτι τέτοιο θεωρητικά δεν επιτρέπεται να ασκηθεί ως ελεύθερο επάγγελμα. Στις ΗΠΑ όμως με 36 δολάρια την ώρα, άνθρωποι αναλαμβάνουν να σου κρατούν τη σειρά, ακόμα και στα ταμεία θεάτρων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!