GOOD LIFE

4 χρήσεις της ασπιρίνης που ίσως δεν ξέρετε

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την ασπιρίνη ως ένα από τα δημοφιλέστερα αναλγητικά και αντιπυρετικά. Και όμως η ασπιρίνη έχει και άλλες χρήσεις.

1.Καταπολεμά τα σπυράκια και την φαγούρα

Λιώστε δύο δισκία ασπιρίνης σε σκόνη και προσθέστε ελάχιστο καθαρό νερό, ώστε να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και καθαρίστε την περιοχή με άφθονο νερό. Σε σύντομο διάστημα τα σπυράκια θα υποχωρήσουν. Το ίδιο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τις φαγούρες ή τυς ερεθισμούς από τσιμπήματα εντόμων.

2.Ζωηρεύει φυτά και λουλούδια

       Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και χρησιμοποιήστε το στο πότισμα των φυτών σας αντί για λίπασμα. Επίσης αν βάλετε μια ασπιρίνη σε ένα βάζο με λουλούδια αυτά θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα και το νερό δεν θα μυρίσει.

3. Καταπολεμά τους μύκητες των ποδιών

Ανακατέψτε τη σκόνη μιας ασπιρίνης με λίγο ταλκ και πασπαλίστε τα πόδια σας ώστε η σκόνη να πάει παντού (και ανάμεσα στα δάχτυλα). Αν το κάνετε κάθε εβδομάδα θα ξενοιάσετε από τους μύκητες.

4. Είναι τέλειο scrub

To σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε με ελαφρές κινήσεις πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα και πείτε αντίο στα νεκρά κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!