GOOD LIFE

5 σούπερ ωραία κυριακάτικα brunch στην Κύπρο

Η Θεώνη Παναγή και το Time Out Cyprus έκαναν βόλτα Κυριακή πρωί στην Κύπρο και μας προτείνουν που πρέπει να πάμε για brunch.

Να ξεκινήσουμε παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή. Από τη σημασία της λέξης. Από το τι σημαίνει και από πού μας προέκυψε το δεκατιανό (όπως θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε) γεύμα! Το Brunch (ουσ.) είναι το γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό.

Ως έννοια λοιπόν το brunch πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία το 1895, ως μια ιδέα που θα εξυπηρετούσε όσους διασκέδαζαν το βράδυ του Σαββάτου, απαλλάσσοντάς τους από το κυριακάτικο ξύπνημα για πρωινό, και προσφέροντάς τους ένα γεύμα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού αργότερα το μεσημέρι.

Τη συνήθεια ενστερνίστηκαν σταδιακά πολλές διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο, κάθε μια προσθέτοντας τη δική της πινελιά.

Συγκεντρώσαμε, επομένως, 5 από τα καλύτερα brunch που σερβίρονται κάθε Κυριακή σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα και σε καλούμε να τα δοκιμάσεις.

Get Fresh [Λευκωσία]


Το μικρό και καλαίσθητο GetFresh σερβίρει τα Σάββατα (αποκλειστικά και μόνο) πλούσιο brunch, αποτελούμενο από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, από αβγά ποσέ και τηγανητά αβγά, με μπέικον, σπιτικά λουκάνικα, ψητά φασόλια, μανιτάρια, ψητή ντομάτα και τοστ μέχρι ελληνικό λουκάνικο, μπέικον, πατάτες, χαλούμι κ.ά. Το πλούσιο brunch σου μπορείς να το συνοδεύσεις με ζεστά ή κρύα ροφήματα καφέ ή σοκολάτας, χυμούς, smoothies ή αναψυκτικό!  Από τις 09.30-15.30.
(22667332) Αντρέα Δημητρίου 4Δ, Λευκωσία / (22667332) Λεωφ. Λεμεσού, Λευκωσία.

The Market Company [Λευκωσία]


Στο βραβευμένο με Time Out Eating Award café/wine bar της παλιάς πόλης θα απολαύσεις πλούσιο brunch καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 13.00. Οι επιλογές που έχεις εδώ είναι πολλές και ποικίλες, από Egg Benedict, μέχρι waffle και bagel με αβγά και μπέικον ή με μαρμελάδα και τυρί κ.ά., τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με χυμούς φρέσκους ή και καφέδες.
(22270504) Πύθωνος 8, Παλιά Λευκωσία.

The Boys [Λευκωσία]


Τα "Boys" προσφέρουν ίσως το πιο στυλάτο brunch της πόλης, φροντίζοντας καθημερινά (09.00-15.30) καθώς και τα σαββατοκύριακα (10.00-16.00) να μας σερβίρουν τα καλύτερα. Από αβγά σε διάφορες εκδοχές (scrambled, poached και τηγανητό) μέχρι κρουασάν, κέικ και άλλα δημιουργικά πιάτα όπως το omeleurger δηλαδή burger ομελέτας με σπανάκι, τυρί, τραγανό μπέικον και ντομάτα.
(99304425) Θεμιστoκλή Δέρβη 5, Λευκωσία.

Old Market [Λάρνακα]


Ένα από τα πιο δημοφιλή της πόλης του Ζήνωνα, είναι το brunch του χαλαρού, φιλικού all-day χώρου της Λαϊκής Γειτονιάς. Γι’ αυτό και τα σαββατοκύριακα από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, θα μας βρεις εκεί να απολαμβάνουμε ανάμεσα σε άλλα το ξεχωριστό breakfast at Bali με κοτόπουλο, noodles, λαχανικά και τηγανητό αβγό.
(94011011) Κλεάνθη Καλογερά 51, Λαϊκή Γειτονιά.

Milk bar [Λεμεσός]


Εδώ θα απολαύσεις καθημερινά πλούσιο πρόγευμα, ενώ τα σαββατοκύριακα από τις 09.00-17.00 θα φας brunch με ποικιλία αβγών scrambled, banedict, poached, royal, ψητά στο φούρνο και διάφορα άλλα. Ακόμα cookies, κέικ, κρουασάν, μέχρι healthy bars, φρέσκους υγιεινούς χυμούς κ.ά.
(25354100) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 26 Λεμεσός.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!