GOOD LIFE

Τι τρώνε τα Χριστούγεννα σε άλλα μέρη του κόσμου

Πλησιάζει η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου και πολλοί από εμάς ετοιμαζόμαστε για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. 

Μπορεί το Κυπριακό και το Ελληνικό γιορτινό τραπέζι να έχει γαλοπούλα, γέμιση και Christmas crackers. Αλλά δεν είναι μόνο η γαλοπούλα και η γέμιση. Τα Χριστούγεννα είναι για όλο τον κόσμο μια ημέρα γιορτής, χαράς και… φαγητού! Εδώ μπορείτε να μάθετε για τις παραδόσεις σε άλλα μέρη του κόσμου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ένα από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων είναι το κέικ φρούτων με την μακρόστενη μορφή, το οποίο συνοδεύεται με ζεστό κρασί. Το λεγόμενο Stollen cake πλάθεται πάντα με μια «καμπούρα» (ή αλλιώς εξόγκωμα) η οποία συμβολίζει τις καμήλες που μετέφεραν τους Μάγους στον Ιησού.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Πολλοί Βούλγαροι νηστεύουν πριν από τα Χριστούγεννα κι έτσι εκείνη τη μέρα η διατροφική «μετάβαση» περιλαμβάνει κυρίως λαδερά φαγητά, όπως γεμιστά λαχανικά, σούπες και κέικ.

ΦΙΤΖΙ

Οι κάτοικοι των εξωτικών νησιών ετοιμάζουν ψάρι τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας, γεμιστό κοτόπουλο και χοιρινό ψημένο σε “Lovo”, έναν αυτοσχέδιο φούρνο από μεγάλες πέτρες σε εξωτερικό χώρο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Υπάρχει η γνωστή πουτίγκα. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με μπράντι στην οποία βάζουν και φωτιά!

ΙΤΑΛΙΑ

Οι Ιταλοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με ένα παραδοσιακό γεύμα που ονομάζουν «Συμπόσιο των Επτά Ψαριών». Πρόκειται για λιγκουίνι με πολλά είδη θαλασσινών.

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

Αρνί, γαλοπούλα και χοιρινό στα κάρβουνα. Τα Χριστούγεννα στη Νότιο Αφρική μυρίζουν μπάρμπεκιου!

 

Πηγή: FortuneGreece.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!