GOOD LIFE

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου μπορεί να σου χαρίσει την επιτυχία

Αν ως παιδί είχες μια συγκεκριμένη αρετή, τότε είναι πολύ πιθανό στην ενήλικη ζωή σου να είσαι πετυχημένος σε πολλούς τομείς: από την καριέρα σου μέχρι την προσωπική σου ζωή.

Ένας συγγραφέας ισχυρίζεται πως όσοι διαθέτουν τη δύναμη της πειθούς από την παιδική τους ηλικία, έχουν όλα τα φόντα για να γίνουν επιυχημένοι στην ενήλικη ζωή τους. Μάλιστα ο συγγραφές παραθέτει και συμβουλές προς τους γονείς ώστε να μεταδώσουν τη δύναμη της πειθούς στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου The Motivation Myth, Jeff Haden, το "μυστικό της επιτυχίας" βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά σου να πείθεις τους άλλους να σε ακολουθήσουν και να πιστέψουν σε αυτό που κάνεις. 

"Η ικανότητα να πείθεις δε συνίσταται στο να γίνεσαι χειριστικός ή πιεστικός προς τους άλλους. Στην καλύτερη εκδοχή της, η πειθώ είναι η ικανότητα να περιγράφεις αποτελεσματικά τα οφέλη και τη λογική πίσω από μια ιδέα, ώστε να κερδίσεις τη συγκατάθεση κάποιου- κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Γι΄ αυτό η πειθώ είναι τόσο σημαντική σε κάθε καριέρα και γι' αυτό οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι καλοί στο να πείθουν τους άλλους", σημειώνει.

Όσο για το πώς μπορείς να μεταδώσεις αυτή την αρετή ως γονέας, ο ίδιος προτείνει 5 βήματα: μάθε στα παιδιά να δομούν σωστά ένα επιχείρημα, δώσε έμφαση στην αυτοπεποίθηση, τόνισέ τους να μιλούν αργά όταν παρουσιάζουν μια άποψη και να εστιάζουν στα θετικά που μπορούν να αποκομίσουν, αλλά κυρίως, όχι να λένε ότι έχουν δίκιο, αλλά να συμπεριφέρονται με δίκαιο τρόπο. 

"Η πειθώ θα πρέπει ουσιαστικά να λειτουργεί ως το αποτέλεσμα, μιας λογικής, δομημένης πρότασης". 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!