GOOD LIFE

Μπορείς να χάσεις βάρος απλά πιέζοντας τα δάχτυλά σου;

Ακούγεται μάλλον απίθανο και όμως μια συγκεκριμένη τεχνική της γιόγκα υπόσχεται ως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ο λόγος για την τεχνική «Surya Mudra» (γνωστή και ως «Prithvi Shaamak») . Η λέξη δηλώνει το «σφράγισμα της ενέργειας» και αναφέρεται σε περίτεχνες χειρονομίες, σε ενώσεις που δημιουργούνται με το χέρι και τα δάχτυλα. Οι ενεργητικές δυνάμεις τους μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα, να βελτιώσουν την πέψη, να αυξήσουν το μεταβολισμό και να μειώσουν την όρεξη βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Η τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί σε διάφορες ψυχικές και σωματικές θεραπευτικές αγωγές από την αρχή των ινδουιστικών και βουδιστικών παραδόσεων.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το είδος «Mudra», δηλαδή η τεχνική «Surya Mudra» μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και την παχυσαρκία, επειδή μειώνει το στοιχείο της «γης» στο ανθρώπινο σώμα (το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από πέντε στοιχεία: φωτιά, νερό, γη, αέρα και Aakash) που αποτελεί και τον βασικό παράγοντα στο λίπος που την προκαλεί.

Επιπλέον, η τεχνική αυξάνει το στοιχείο της «φωτιάς» στο σώμα, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας ισορροπημένης θερμοκρασίας στο σώμα, ενώ λέγεται ότι βελτιώνει την όραση.

Πώς να κάνεις τη τεχνική «Surya Mudra»

Ενώστε την κορυφή του αντίχειρα με την κορυφή του παράμεσου, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ήλιο που είναι η πηγή της ζωής και το κέντρο της ενέργειας του πλανητικού συστήματος. Ασκείστε ελαφριά πίεση με τον αντίχειρα στο δάχτυλο αυτό. Κάντε αυτή την άσκηση με τα χέρια σας για τριάντα λεπτά, κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!