GOOD LIFE

Υπάρχει ένας απλός τρόπος να χάσετε εύκολα 4 κιλά σε 3 μήνες

Όλοι οι διατροφολόγοι και οι επιστήμονες επιμένουν πως δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες και το γρήγορο αδυνάτισμα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Η σταδιακή και συστηματική απώλεια βάρους με ένα ρυθμό που δεν ξεπερνά τα 2 κιλά το μήνα θεωρείται η ιδανική λύση για το αδυνάτισμα και μια έρευνα πιυ έγινε από το Τμήμα Συμπεριφορικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Birmingham στην Αγγλία, δείχνει πως μια απλή καθημερινή και υγιεινή συνήθεια μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή μείωση βάρους.

Και μάλιστα πρόκειται για μια ανέξοδη λύση που μπορούν όλοι να υιοθετήσουν.

Συγκεκριμένα Βρετανοί ερευνητές βρήκαν ότι πίνοντας δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό μπορεί να σας οδηγήσουν στο να χάσετε περίπου 1,5 κιλό μέσα σε ένα μήνα. 

Η μελέτη, διήρκησε 12 εβδομάδες, και συμμετείχαν σε αυτή 84 παχύσαρκα άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Από την πρώτη ομάδα (41 άτομα) ζητήθηκε να πίνουν 500 ml νερό μισή ώρα πριν από κάθε κύριο γεύμα, ενώ από τους υπόλοιπους (43 άτομα) ζητήθηκε να φαντάζονται το στομάχι τους γεμάτο μετά από κάθε γεύμα.

Άλλοι από τους εθελοντές κατάφεραν να ακολουθήσουν τη συμβουλή για το νερό πριν από κάθε γεύμα και άλλοι όχι. Έως το τέλος της μελέτης, οι εθελοντές της ομάδας του νερού έχασαν κατά μέσον όρο 1,3 κιλά περισσότερα απ’ ό,τι οι υπόλοιποι. Όσοι κατάφεραν να πίνουν νερό πριν από κάθε γεύμα ανελλιπώς, έχασαν κατά μέσον όρο 4,3 κιλά μέσα στις 12 εβδομάδες, ενώ όσοι έπιναν σποραδικά μόνο 800 γραμμάρια.

Τα πορίσματα της σχετικής έρευνας έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Obesity.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!