GOOD LIFE

Όσοι προτιμούν να πίνουν κάποια συγκεκριμένα ποτά ίσως είναι ψυχοπαθείς

Μπορεί το γεγονός πως προτιμάς να πίνεις ένα πολύ πικρό ποτό να αποτελεί ένδειξη ψυχοπάθειας; Η επιστήμη λέει ναι.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Innsbruck στην Αυστρία αποκάλυψαν πως όσοι προτιμούν τις πικρές γεύσεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχοπάθειες και σαδισμό. και για αυτό συνδέουν την προτίμηση για την κατανάλωση πολύ πικρών ποτών ή κοκτέιλ όπως το δημοφιλές τζιν τόνικ, με την παρουσία κάποιας ψυχοπάθειας.

Στην έρευνα συμμετείχε δείγμα 1000 ατόμων που έπρεπε να δοκιμάσουν τρόφιμα και ποτά, με αλμυρή, πικρή, γλυκιά και ξινή γεύση και να αξιολογήσουν το κάθε τρόφιμο και ποτό σε μία κλίμακα που ξεκινούσε από το "το απεχθάνομαι πολύ" και κατέληγε στο "μου αρέσει πάρα πολύ".

Μετά τα άτομα απάντησαν σε δεκάδες  ψυχολογικά τεστ προσωπικότητας που σκοπό είχαν να εκτιμήσουν την συναισθηματική τους ισορροπία, την τάση τους για σαδισμό, την επιθετικότητά τους κ.ά.

Μάλιστα αρχικά οι ερευνητές έκαναν την όλη διαδικασία με 500 άτομα και μετά επανέλαβαν το πείραμα με άλλα 500 άτομα και τα πορίσματα ήταν ακριβώς τα ίδια και στα δύο δείγματα.

Τα πορίσματά τους δημοσιεύτηκαν στο Appetite και μεταξύ άλλων οι ερευνητές αναφέρουν πως ενώ εντοπίζουν σαφή σύνδεση της απόλαυσης πικρών γεύσεων με ψυχοπάθειες δεν μπορούν να καταλήξουν στο τί το προκαλεί και εικάζουν πως ίσως πρόκειται για μία απόλαυση που συνδέεται με τον μαζοχισμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!