GOOD LIFE

Αυτό το σπάνιο Rolex ρολόι μόλις πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Ένα ρολόι μόλις κέρδισε τον τίτλο του πιο ακριβού Rolex όλων των εποχών αφού έπιασε τιμή ρεκό σε πλειστηριασμό που έγινε στη Γενεύη.

Το συγκεκριμένο ρολόι είναι γνωστό και ως "Bao Dai" και αγοράστηκε από τον τελευταίο αυτοκτάτορα της Δυναστεία των Nguyen, το 1954 στο Βιετνάμ.


Όπως αναφέρει το Business Insider αυτό το ρολόι, πουλήθηκε έναντι της τιμής ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλειστηριασμό του Phillips στη Γενεύη, σπάζοντας το ρεκόρ του ακριβότερου Rolex που μέχρι πρότινος είχε ένα Rolex χρονογράφος 4113 το οποίο πέρυσι πουλήθηκε έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.


Ο λόγος που το συγκεκριμένο ρολόι είναι τόσο ακριβό, είναι γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο και έχει τεράστια συλλεκτική αξία, αλλά ούτε οι διοργανωτές του πλειστηριασμού δεν περίμεναν να πιάσει τέτοια τιμή καθώς η αρχική τους εκτίμηση ήταν για 1.5 εκατομμύρια δολάρια.


Το Bao Dai είναι ένα Rolex 6062 και ειδικοί εκτιμούν πως υπάρχουν μόνο 3 τέτοια ρολόγια με τέτοια χρυσή θήκη και μαύρο καντράν, ενώ είναι ίσως το μόνο ρολόι Rolex που έχει διαμάντια στους ζυγούς αριθμούς. Επίσης η οικογένεια Nguyen πούλησε το συγκεκριμενο ρολόι το 2002 έναντι 235,000 δολαρίων, γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία του αφού σημαίνει πως άλλαξε χέρια μόνο μια φορά.


Να σημειωθεί πως οικονομικές εφημερίδες τα τελευταία χρόνια τόνιζαν πως παρατηρείται τεράστιο ενδιαφέρον για τα vintage συλλεκτικά ρολόγια και οικονομικοί αναλυτές είχαν προβλέψει την έκρηξη της σχετικής αγοράς και θεωρούσαν τα ρολόγια μια από τις καλύτερες επενδύσεις.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!