GOOD LIFE

4 tips για να κάνετε πιο light το πιτόγυρο

Τα πιτόγυρα και τα σουβλάκια με πίτα παραμένουν το αγαπημένο σνακ όλων και παρά τα όσα ακούγονται για τις θερμίδες που κρύβουν, δε σταματούν να πρωτοστατούν στη διατροφή πολλών, καθώς αποτελούν μια γρήγορη, γευστική και συχνά οικονομική λύση για φαγητό.

Τελικά όμως πόσες θερμίδες έχει ένα πιτόγυρο ή μια πίτα με σουβλάκι; Συγεκριμένη απάντηση δεν υπάρχει αφού, οι θερμίδες σε ένα πιτόγυρο η ένα τυχλιχτό σοθβλάκι αυξομειώνονται ανάλογα με το μέγεθος και τα υλικά. Έτσι για παράδειγμα ένα μεσαίου μεγέθους πιτόγυρο μπορεί να έχει περίπυ 400 θερμίδες αλλά ένα πλούσιο πιτόγυρο μεγάλου μεγέθους με πολλά υλικά μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις 1000 θερμίδες.
Δείτε πώς θα μειώσετε τις θερμίδες στο αηαπημένο σας φαγητό για να μη  το σετηθείτε φέτος το καλοκαίρι.


1. Προτιμήστε να πάρετε σουβλάκι αντί για γύρο και κοτόπουλο αντί για χοιρινό. 
Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε θυμηθείτε πως ο γύρος χοιρινός περιέχει 278 θερμίδες, έναντι 200 που έχει ο γύρος κοτόπουλο ενώ το σουβλάκι χοιρινό έχει 119 θερμίδες και το σουβλάκι κοτόπουλο μόλις 74 θερμίδες.


2. Προτιμήστε το τζατζίκι ή τις σος γιαουρτιού
Γενικά θα πρέπει να αποφύγετε τις σος με βάση τη μαγιονέζα γιατί έχει πολλά λιπαρά  ή  σος όπως κέτσαπ και μουστάρδα που περιέχουν πολύ αλάτι.


3. Πείτε όχι στις πατάτες
Οι τηγανητές πατάτες είναι ίσως το πιο παχυντικό υλικό που περιέχει ένα πιτόγυρο. Ακομα και οι λίγες πατάτες (5 ή 6) που χωρούν σε ένα πιτόγρυο έχπουν πάνω από 120 θερμίδες, ενώ ειδικά αν το λάδι στο οποίο τηγανίστηκαν είναι κακής ποιότητας τότε οι πατάτες θα σας επιβαρύνουν με επικίνδυνα για τον οργανισμό κορεσμένα λίπη.


4. Προτιμήστε τις αλάδωτες πίτες.
Όπως συμβαίναι συχνά και με τις τηγανητές πατάτες και το λάδι στο οποίο συχνά βουτούν τις πιτες πριν το ψήσιμο είναι κακής ποιότητας. Αν επιλέξετε μια αλάδωτη πίτα όχι μόνο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τα κορεσμένα λίπη, αλλά γλιτώνετε και περίπου 90 θερμίδες.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!