GOOD LIFE

Γιατί ορισμένες γυναίκες φωνάζουν την ώρα του σεξ;

Είναι γεγονός πως μερικές γυναίκες είναι ιδιαίτερα... θορυβώδεις όταν κάνουν έρωτα, ενώ άλλες όχι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολλοί άνδρες αναρωτιούνται αν αυτές οι φωνές είναι προσποιητές και οι σεξολόγοι τους απαντούν πως μπορεί να είναι, αλλά γίνονται με καλή πρόθεση και όχι με στόχο την "εξαπάτηση" του συντρόφου τους, αφού απλά κάποιες γυναίκες θεωρούν πως με τις φωνές τους θα εντείνουν την σεξουαλική διέγερση του συντρόφου τους.
Οι ειδικοί εξηγούν πως ακόμα και τα πρότυπα που προωθεί το Χόλιγουντ ευθύνονται για αυτή την συμπεριφορά των γυναικών, αφού σε αρκετές ταινίες με ερωτικές σκηνές, οι ηθοποιοί εμφανίζονται να φωνάζουν από ευχαρίστηση και οι γυναίκες μιμούνται αυτή τη συμπεριφορά η οποία πλέον έχει γίνει στερεότυπο. 
Ωστόσο οι εδικοί τονίζουν πως αν αυτές οι (ακόμα και προσποιητές) κραυγές, δεν ενοχλούν τον άνδρα και αντίθετα όντως τον ικανοποιούν, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν για το αν η σύντροφός τους προσποιείται, αφού ακόμα και αν αυτό ισχύει γίνεται με στόχο να γίνει καλύτερη η κοινή, σεξουαλική απόλαυση.

Όμως και μια παλαιότερη έρευνα επιβεβαιώνει πως αρκετές γυναίκες φωνάζουν στο σεξ όχι λόγω ασυγκράτητης ηδονής, αλλά κυρίως για να διεγείρουν και να ευχαριστήσουν τον ερωτικό τους σύντροφο. Συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds ζήτησαν από 71 γυναίκες ( ηλικίας από 18-48 χρονών) να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με ερωτήσεις που σχετίζονταν με την συμπεριφορά τους στο κρεβάτι. 
Βάσει της έρευνας το 66% των γυναικών που είπαν πως φωνάζουν την ώρα του σεξ, παραδέχτηκαν πως το κάνουν για να επιταχύνουν τη διέγερση του συντρόφου τους, ενώ το 90%  είπαν πως φωνάζουν την ώρα του σεξ για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους και να του τονώσουν την αυτοπεποίθηση.
Τέλος η ίδια έρευνα έδειξε πως κάποιες γυναίκες παραδέχτηκαν πως αρχίζουν να φωνάζουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επειδή έχουν αρχίσει να βαριούνται, να κουράζονται ή να νιώθουν άβολα.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!