GOOD LIFE

Τα 11 βήματα για να στήσετε τον καλύτερο γιορτινό μπουφέ

Οι γιορτές σημαίνουν τραπεζώματα με αγαπημένα πρόσωπα και το σπίτι να γεμίζει γέλια και λαχταριστές μυρωδιές.

Αν και εσείς σκοπεύετε να καλέσετε φίλους στο σπίτι σας αυτές τις γιορτές και να διοργανώσετε κάποιο γιορτινό μπουφέ, ακολουθήστε τα 11 απλά βήματα που προτείνει ο Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef της Μεγάλης Βρετανίας και του King George.

1. Ξεκινάμε με τον προϋπολογισμό, δηλαδή, πόσα χρήματα θέλουμε να ξοδέψουμε για να καλύψουμε όλη την γκάμα ενός μεγάλου δείπνου.

2. Υπολογίζουμε τις ποσότητες, εκτιμώντας τι μπορεί να καταναλώσει κάθε καλεσμένος. Υποθέτουμε ότι για κάθε άτομο το κρέας στο κυρίως πιάτο θα είναι 300 γρ., ενώ οι ποσότητες απ' όλα τα υπόλοιπα πιάτα που θα υπάρχουν στο μπουφέ θα είναι γύρω στα 200 γρ.

3. Οι δυσκολίες για την προετοιμασία των φαγητών του μπουφέ στο σπίτι έχουν να κάνουν με τα σκεύη, τον φούρνο, τον εξοπλισμό. Άρα πρέπει να προγραμματίσουμε τη σειρά στο μαγείρεμα. Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι ανεπαρκής, ίσως είναι προτιμότερο να δοθεί έμφαση σε περισσότερα κρύα πιάτα ορεκτικά, σαλάτες και λιγότερα κυρίως.

4. Στον μπουφέ μπαίνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα, φρούτα, γλυκά και τυριά σε μικρά κομμάτια για να σερβίρονται εύκολα οι καλεσμένοι αλλά και να μπορέσουν να δοκιμάσουν όλες τις γεύσεις που ετοίμασε η οικοδέσποινα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Cooking του Sigmalive

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!