GOOD LIFE

Οι επιστήμονες λένε πως δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας

Μπορεί όταν ήμασταν παιδιά οι γονείς μας να μας κυνηγούσαν να στρώσουμε τα κρεβάτια μας και να θεωρείται ένδειξη νοικοκυροσύνης ένα καλοστρωμένο κρεβάτι, αλλά οι επιστήμονες διαφωνούν.

Πρόσφατο άρθρο του Independent αναφέρεται σε έρευνα του πανεπιστημίου Kingston, τα πορίσματα της οποίας δείχνουν πως το να στρώνεις κάθε πρωί το κρεβάτι σου είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια. 
Συγκεκριμένα οι έρευνες απέδειξαν πως όσοι είχαν ακατάστατα δωμάτια είχαν και πιο "υγιεινά" στρώματα και σκεπάσματα, καθώς παρατηρήθηκε πως στα άστρωτα κρεβάτια εμφανίζονται πολύ λιγότερα ή καθόλου ακάρεα.
Τα ακάρεα "ζουν", τρέφονται και αναπτύσσονται με την σκόνη και την υγρασία που εγκλωβίζεται στα σκεπάσματα και τα στρώματα. Οι επιστήμονες θεωρούν πως με το να μην στρώσεις το κρεβάτι σου αφήνεις εκτεθειμένα τα ακάρεα στον αέρα και το φως του ήλιου, έτσι δεν μπορούν να απορροφήσουν υγρασία και τελικά πεθαίνουν. Ο Dr Stephen Pretlove εξηγεί " τα ακάρεα απορροφούν υγρασία μέσω αδένων που βρισκονται στο εξωτερικό του σώματός τους. Κάνοντας κάτι τόσο απλό όσο το να αφήσεις ξέστρωτο το κρεβάτι σου την ημέρα,  βοηθά στο να εξατμιστεί η υγρασία από τα σεντόνια, τα μαξιλάρια και το στρώμα και τα ακάρεα αφυδατώνονται και πεθαίνουν".

 Φσυικά το να αερίζεις καθημερινά τα σκεπάσματα, βγάζοντάς τα και απλώνοντας τα έξω είναι ο ιδανικός τρόπος για να αφανίσεις τα ακάρεα, αλλά πολλοί δεν έχουν το χρόνο να το κάνουν αυτό καθημερινά. Οι επιστήμονες σου εξηγούν πως έχεις το ίδιο αποτέλεσμα που σου προσφέρει ο ολιγόλεπτος αερισμός των σκεπασμάτων,  απλά με το να μην στρώνεις το κρεβάτι. Να λοιπόν, μια καλή δικαιολογία για να μην σπεύδεις να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί πριν πας στη δουλειά.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!