GOOD LIFE

Γιατί πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με μία τρύπα πάνω απο το αυτί τους; [βίντεο]

Το ξέρατε πως σε ορισμένες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής 2 στα 5 παιδιά γεννιούνται με αυτή τη τρύπα στο αυτί τους;

Πρόκειται για μία συχνή (έχει μεγάλα ποσοστά εμφάνισης και σε ευρωπαϊκές χώρες) συγγενή ανωμαλία, στην οποία παρατηρούνται μικρές “τρυπούλες” μπροστά από το ένα αυτί ή και στα δύο αυτιά (σε ποσοστό 25 με 50% όσοι την εμφανίζουν την φέρουν και στα δύο αυτιά). Οι συγκεκριμένες τρυπούλες λέγονται "προωτιαία συρίγγια" και εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τον επιστήμονα Van Heusinger το 1864, ο οποίος παρατήρησε πως είναι κληρονομικά.
Συνήθως τα προωτιαία συρίγγια, δεν δημιουργούν προβλήματα σε όσους τα φέρουν, όμως σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται εστίες φλεγμονών που χρήζουν ιατρικής φροντίδας και φαρμακευτικής αγωγής, ενώ σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, αν οι φλεγμονές εμφανίζονται συχνά, οι γιατροί προχωρούν σε χειρουργική αφαίρεση. 

Πάντως οι συγκεκριμένες τρυπούλες, στη διάρκεια των αιώνων έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με διάφορες δοξασίες, με άλλους να τις θεωρούν "κατάρα" για όσους τις φέρουν και άλλους το ακριβώς αντίθετο δηλαδή "ευλογία".

Το δε Business Insider της Βρετανίας (όπου η συγκεκριμένη ανωμαλία εμφανίζεται με συχνότητα 1 στους 100) σε πρόσφατο βίντεο του αναφέρει πως κάποιοι επιστήμονες θεωρούν πως ίσως να αποτελούν "απομεινάρια" στην εξέλιξη των ειδών από τα βράγχια των ψαριών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!