GOOD LIFE

Βρεθήκατε τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία; Τότε μπορεί να έχετε κάτι συλλεκτικό

Αν είστε ένας από τους εκατομμύρια επισκέπτες που υποδέχεται κάθε χρόνο η Μεγάλη Βρετανία και σας έχουν ξεμείνει κέρματα ή χαρτονομίσματα από το ταξίδι σας, κάποια από αυτά μπορεί να έχουν μεγάλη αξία.

1. Αν βρεθήκατε στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ή μετά από αυτούς δείτε αν έχετε αυτό το κέρμα των 50p (50 πένες) που κυκλοφόρησε το 2012. Αν έχετε ένα από τα μόλις 600 τέτοια κέρματα η αξία του αγγίζει σήμερα τις 3.000 λίρες Αγγλίας (3.500 ευρώ).

2. Αν πάλι βρείτε κάποιο κέρμα 50p με το σύμβολο της φιλοζωικής οργάνωσης  WWF που κυκλοφόρησε το 2011, αυτό το κέρμα τώρα στο eBay πωλείται έναντι 200 λιρών.

3. Το ίδιο κέρμα που κυκλοφόρησε το 2010 με αφορμή την 50η επέτειο του βασιλικού βοτανικού κήπου Kew Gardens, τώρα αξίζει 50 λίρες.


4. Τέλος αν βρεθήκατε τις τελευταίες εβδομάδες στην Αγγλία και έχετε κρατήσει κάποιο νέο χαρτονόμισμα των 5 λιρών τότε κοιτάξτε το σειριακό αριθμό. Αν ξεκινά με AA01 σημαίνει πως είναι πρώτης έκδοσης και άρα συλλεκτικό και η αξία του αγγίζει τις 200 λίρες.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!