GOOD LIFE

Boom: Το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος είναι γεγονός [βίντεο]

H startup εταιρεία Boom Technology του Richard Branson της Virgin παρουσίασε πριν λίγες ώρες, σε αεροδρόμιο στο Ντένβερ των ΗΠΑ, την τεχνολογία ενός νέου μικρού αεροσκάφους, το Boom, που φιλοδοξεί να είναι το νέο ταχύτερο υπερηχητικό, επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το The Verge, στη χθεσινή παρουσίαση, επενδυτές και λίοι εκλεκτοί καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να δουν το XB-1 Supersonic Demonstrator, που είναι γνωστό ως Baby Boom (δεν φέρει επιβάτες μόνο τον πιλότο),  μία μικρή εκδοχή του αεροπλάνου Boom, το οποίο η εταιρεία φιλοδοξεί να είναι έτοιμο για να ξεκινήσει τα ταξίδια του το 2020, ενώ μέσα στο 2017 ξεκινούν οι δοκιμαστικές πτήσεις.
Το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, χρησιμοποιεί υπάρχουσα τεχνολογία υπερηχητικών αεροσκαφών αλλά θα είναι 10% ταχύτερο από το Concorde. Συγκεκριμένα το νέο αεροπλάνο θα κάνει τις πτήσεις Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά (αντί για 7 ώρες), Σαν Φραντσίσκο - Τόκιο σε 5 ώρες και 30 λεπτά (αντί για 11 ώρες) και την πτήση Σίδνεϊ - Λος Άντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά (αντί για 15 ώρες). 
Η ίδια η εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της boomsupersonic.com διαφημίζει τις πτήσεις της ως ταχύτατες αλλά προσιτές, αφού η τιμή για το εισιτήριο Λονδίνο - Νέα Υόρκη θα κοστίζει 2.500 δολάρια, η πτήση Σαν Φραντσίσκο - Τόκιο θα κοστίζει 3250 δολάρια και η πτήση Σίδνεϊ - Λος Άντζελες θα κοστίζει 3500 δολάρια. Το δε αεροσκάφος θα έχει θέσεις για 40 επιβάτες ανά πτήση.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!