GOOD LIFE

Η Nintendo επιστρέφει δυναμικά!

Ο Dr. Mario κάνει στροφή στις mobile συσκευές και η Nintendo έχει μεγάλα σχέδια για το 2015.

Η Nintendo ετοιμάζεται για σημαντικές ανακοινώσεις στην έκθεση Ε3 που θα γίνει σε λίγες μέρες. Στη συνάντηση όλων των μεγάλων κατασκευαστών παιχνιδιών θα αναγγείλει επίσημα την έλευση του Dr. Mario: Miracle Cure για τη φορητή κονσόλα 3DS (διαθέσιμο από τις 11 Ιουνίου) και του Bravely Second in North America για το 2016. Η εταιρεία ετοιμάζει και τους δύο δημοφιλέστερους ήρωές της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λανσάροντας τον τίτλο Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κονσόλας Wii, ο διάδοχός της, το Wii U, δεν αποδείχτηκε εξίσου δημοφιλής. Σε δηλώσεις του ο CEO Satoru Iwata αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ήδη η επόμενη «γενιά» που προς το παρόν ονομάζεται Wii NX, και ότι η εταιρεία θα φτιάξει original παιχνίδια με τους γνωστούς της χαρακτήρες για mobile συσκευές.

Αλλά το σημαντικότερο νέο είναι η επιστροφή στα κέρδη. Όπως ανακοινώθηκε τον Μάιο, η εταιρεία είχε λειτουργικά κέρδη $350 εκατ. για το τελευταίο οικονομικό έτος -έναντι ζημιών 390 εκατ. την προηγούμενη χρονιά- και καθαρά κέρδη $350 εκατ., έναντι 195 εκατ. Ωστόσο τα έσοδα έπεσαν ελαφρώς, από $4,8 δισ. σε $4.6 δισ.

Στα βελτιωμένα νούμερα συνέβαλαν, φυσικά, οι αυξημένες πωλήσεις. To Pokemon Omega Ruby and Alpha Sapphire για το 3DS πούλησε 10 εκατ. αντίτυπα, άλλα τόσα πούλησε το Super Smash Bros, ενώ το Mario Kart 8 έγινε το best seller του Wii U με 5 εκατ. κομμάτια.

Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα. Οι πωλήσεις της φορητής κονσόλας 3DS πέφτουν χρόνο με το χρόνο (8,7 εκατ. φέτος από 12 εκατ. πέρσι), ενώ το Wii U δεν έπιασε τον στόχο των 3,6 εκατ. συσκευών για τη χρονιά μένοντας στις 3,4 εκατ.

Σημειώνεται ότι το Wii -που κυκλοφόρησε από το 2006 έως το 2013- πούλησε συνολικά 101 εκατ. συσκευές, ενώ το Wii U σε δυόμιση χρόνια έχει πουλήσει μόλις 9,5 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!