GOOD LIFE

Έρευνα δείχνει πως ένας σκύλος μπορεί να ενισχύσει το δεσμό ενός ζευγαριού

Είναι αναρίθμητα τα οφέλη που έχουν εντοπίσει διάφορες επιστημονικές έρευνες, πως προσφέρει στον άνθρωπο η συνύπαρξη με ένα κατοικίδιο και ειδικά με τους σκύλους. Και τώρα μια νέα έρευνα έδειξε πως ένας σκύλος μπορεί να βοηθήσει να βελτιωθεί η σχέση ενός ζευγαριού.

Σύμφωνα με μια νέα Βρετανική μελέτη οι τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να κάνουν καλό και να ενισχύσουν τη σχέση με τον σύντροφό μας. 

Μάλιστα η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι ένα επιβλητικό 60 τοις εκατό των ζευγαριών που έχουν σκύλους παραδέχονται πως η σχέση τους έχει γίνει ισχυρότερη από πριν.

Επίσης τα μισά συμμετέχοντα ζευγάρια υποστηρίζουν ότι απο τη στιγμή που απέκτησαν σκύλο περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους, κάτι που τελικά οδηγεί σε μια πιο σταθερή σχέση.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε την απόφαση να πάρετε έναν σκύλο χωρίς να το σκεφτείτε σοβαρά. Και αυτό γιατί όπως επισήμανε και η μελέτη, το 88 τοις εκατό των ζευγαριών συμφώνησε ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου απαιτεί ομαδική δουλειά, ενώ το 65 τοις εκατό είπε ότι έχει εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

Όπως αναφέρει το jenny.gr, η αλήθεια είναι πως η απόκτηση ενός σκύλου είναι μια σοβαρή δέσμευση όσο το να μείνετε μαζί, πράγμα που σημαίνει ότι η σχέση σας είναι αρκετά δυνατή. Η συντροφιά ενός κατοικίδιου ζώου απαιτεί ομαδική εργασία, ικανότητα συμβιβασμού και φυσικά καλές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Επίσης το να βλέπετε τον σύντροφό σας να δείχνει τα συναισθηματικά του χαρακτηριστικά, όπως η φροντίδα και η συμπόνια, μπορεί να είναι εξαιρετικά ελκυστικό και όπως δείχνει η μελέτη, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. 

Τέλος όπως έχουν δείξει και άλλες μελέτες η απόκτηση ενός σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα και να είστε πιο ήρεμοι. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!