GOOD LIFE

Οι 6 συμβουλές για να βελτιώσεις τη ψυχολογία σου τα φετινά Χριστούγεννα

Είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι τις φετινές γιορτές δεν θα τις περάσουν όπως συνήθιζαν τα προηγούμενα έτη, με βραδινές εξόδους, πάρτι σε σπίτια με μεγάλες παρέες και λαμπερά ρεβεγιόν.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που θα αναγκαστούν να περάσουν ακόμα και εντελώς μόνοι τους τις φετινές γιορτές.


Οι εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπορεί πάντα να ήταν συνυφασμένη με την ευτυχία την οικογένεια και το γλέντι, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές συχνά κάποια άτομα παρουσίαζαν συμπτώματα κατάθλιψης αυτή την εποχή, τα λεγόμενα Holiday Blues ή Christamas Blues και πολλοί φοβούνται πως φέτος η πανδημία και τα απαγορευτικά μέτρα θα κάνουν ζημιά στην ψυχολογία ακόμα περισσότερων ατόμων αυτές τις μέρες.


Αντίδοτο σε όλα αυτά, μπορούν να αποτελέσουν μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις σίγουρα θα βελτιώσεις την ψυχολογία ακόμα και αν είσαι εντελώς μόνος ή μόνη.
 

1. Στόλισε το σπίτι σου

Μπορεί να μην έχεις όρεξη να στολίσεις το σπίτι σου ή να νομίζεις ότι δεν έχει νόημα να στολίσεις αφού θα το βλέπεις μόνο εσύ. Όμως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στην ψυχολογία σου. Κι αν δεν έχεις τη διάθεση να στολίσεις ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορείς απλά να διακοσμήσεις με μερικά λαμπάκια, γιρλάντες ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

2. Φρόντισε τον εαυτό σου

Τις περιόδους που είμαστε ευάλωτοι συναισθηματικά πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας ακόμα παραπάνω. Συγκεκριμένα, το να τρέφεσαι καλά, να κοιμάσαι όσες ώρες χρειάζεσαι, να χαλαρώνεις και να κινείσαι είναι ακόμα πιο σημαντικά τώρα καθώς είναι απαραίτητα για την ψυχική υγεία σου. Ακόμα, τα beauté σου θα σε βοηθήσουν επίσης στο να διατηρείς την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σου.

3. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα δώρα; Φέτος τα Χριστούγεννα, δε χρειάζεται να περιμένεις δώρα από τους άλλους. Μπορείς να ανταμείψεις τον εαυτό σου με κάτι που ήθελες καιρό αλλά δίσταζες να αγοράσεις. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα σου αναπτερώσει το ηθικό, έστω και προσωρινά.

4. Σκέψου τα αρνητικά των προηγούμενων, «κανονικών» Χριστουγέννων

Ακόμα κι αν είσαι λάτρης των γιορτών σίγουρα θα υπάρχουν μερικά πράγματα τα Χριστούγεννα που σε αγχώνουν ή απλά δε σου αρέσουν. Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι το μαγείρεμα για πολλά άτομα, το άγχος να βρεις τι θα φορέσεις ή τι δώρα θα πάρεις. Έτσι, θα μπορέσεις να βρεις μερικά θετικά στην τωρινή κατάσταση και ίσως να ευχαριστηθείς το ότι το φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσεις πιο ήσυχα.

5. Έλα σε επαφή με τα συναισθήματα σου

 Το ότι είναι Χριστούγεννα δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι λαμπερή και χαρούμενη όλη την ώρα. Αντίθετα, η θλίψη κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι κάτι που πρέπει να απενοχοποιηθεί. Έλα λοιπόν σε επαφή με όσα νιώθεις, ακόμα κι αν αυτά είναι θλίψη, μελαγχολία, μοναξιά ή θυμός με την κατάσταση. Αυτός είναι ο τρόπος για να τα βγάλεις από μέσα σου και να μην επιστρέψουν μετά συσσωρευμένα.

6. Βάλε μουσική στο σπίτι σου και ρίξε το στον χορό!

Η μουσική και ο χορός έχει αποδειχτεί και επιστημονικά πως βοηθούν στο να βελτιωθεί η διάθεση. Βάλε λοιπόν την αγαπημένη σου μουσική και χόρεψε! Μετά από λίγη ώρα θα νιώθεις πιο χαρούμενη, ευδιάθετη και γεμάτη ενέργεια. Θα εκτονώσεις την ένταση που μπορεί να έχεις και θα νιώσεις πιο όμορφα. Ακόμα καλύτερα, χόρεψε και με τον σύντροφο ή την οικογένεια σου και θα περάσεις τέλεια. Ταυτόχρονα θα έχεις κάνει και λίγη γυμναστική στο σπίτι!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!