GOSSIP

H Emily Ratajkowski κατηγορεί φωτογράφο για σεξουαλική επίθεση

Το 29χρονο σήμερα πασίγνωστο μοντέλο και επιχειρηματίας Emily Ratajkowski προκάλεσε σάλο αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες από τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από φωτογράφο, όταν ήταν 22 ετών. 

Σε ένα εκτενές άρθρο που έγραψε για το New York Magazine και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, το 29χρονο μοντέλο περιγράφει πώς ο ατζέντης με τον οποίο συνεργαζόταν πριν οκτώ χρόνια της είχε κλείσει μια δουλειά άνευ αμοιβής για ένα περιοδικό ονόματι Darius, που περιλάμβανε τη διανυκτέρευσή της στον χώρο της φωτογράφισης με τον φωτογράφο Jonathan Leder.


Τότε η Emily δεν είχε γίνει παγκοσμίου φήμης μοντέλο και πόζαρε με εσώρουχα και χωρίς σε μια σειρά από polaroids, που έκτοτε έχουν προκαλέσει μεγάλη κόντρα του μοντέλου με τον φωτογράφο, αφού ακολούθησε μια σειρά από εκδόσεις λευκωμάτων που έκανε ο φωτογράφος με αυτές τις polaroids, ενώ η Emily ισχυρίζεται πως αυτό έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή της και αυτός ισχυρίζεται πως τα δικαιώματα έκδοσης των φωτογραφιών του ανήκουν.


Μάλιστα και το 2016 η Emily είχε εκφράσει τη αγανάκτησή της με τον εν λόγω φωτογράφο μέσω twitter.




Τώρα στο νέο άρθρο της στο New York Magazine που φέρει τον τίτλο “Buying Myself Back” (αγοράζοντας πίσω τον εαυτό μου) και τον υπότιτλο: "πως ένα μοντέλο αποκτά την ιδιοκτησία της εικόνας του". η Emily, που είναι και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών ισχυρίζεται πως ο εν λόγω φωτογράφος της έκανε σεξουαλική επίθεση.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on Sep 15, 2020 at 5:40am PDT

Όλα όσα λέει τώρα η Emily

Όπως αναφέρει το protothema.gr το μοντέλο κατηγορεί τον Jonathan Leder ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο σπίτι του στην ορεινή περιοχή Κάτσκιλς το 2012, έναν ισχυρισμό που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. 

Η τότε 20χρονη καλλονή, που ακόμα δεν είχε γίνει γνωστή στον χώρο, κατέφθασε στο σπίτι του φωτογράφου και ανακάλυψε με μεγάλη της έκπληξη ότι θα πόζαρε με εσώρουχα. Σε μια προσπάθεια να φανεί ώριμη, δεχόταν το κόκκινο κρασί που της προσέφερε όλο το απόγευμα ο φωτογράφος. «Είμαι διδαχθεί ότι είναι σημαντικό να χτίσεις μια φήμη ως δουλευταρού και συνεργάσιμη. "Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος φωτογράφος που θα συνεργαστείς!" μου υπενθύμιζε ο ατζέντης μου», γράφει στο άρθρο της η Emily.

Αφού φωτογραφήθηκε με τα εσώρουχα, ο Leder φέρεται να είπε στην νεαρή κοπέλα: «Και τώρα ας γδυθούμε!». «Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι. Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι».


Αργότερα, όταν ο makeup artist που ήταν παρών στην φωτογράφιση πήγε για ύπνο, η Ratajkowski συνειδητοποίησε ότι δεν νύσταζε παρότι ήταν «πολύ πολύ μεθυσμένη». Εκείνη και ο Leder κάθισαν στον καναπέ τυλιγμένοι με μια κουβέρτα και εκείνος άρχισε να τη ρωτά για τους φίλους της και να την κοιτάζει ενώ έτριβε το ένα πόδι πάνω στο άλλο για να ζεσταθεί. «Μου είπε ότι του άρεσε αυτό που έκανα με τα πόδια μου. Θυμάμαι αυτή τη στιγμή πιο καθαρά από κάθε άλλη. Το σιχαίνομαι που ο Jonathan σχόλιασε κάτι που κάνω σε όλη μου τη ζωή για να αισθανθώ άνετα και ασφαλής».

«Όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν. Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Πίεζαν όλο και πιο σκληρά, όπως δεν με είεχε αγγίξει ποτέ κανείς πριν από τότε αλλά ούτε και μετά. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα μου και τις πτυχώσεις και πονούσα πάρα πολύ. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι».

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την περιγραφή του μοντέλου, ξύπνησε και πήρε το τρένο της επιστροφής για το σπίτι της.

Τι λέει ο φωτογράφος

Εκπρόσωπος της Imperial Publishing διέψευσε προχθές κατηγορηματικά τους νέους ισχυρισμούς της 29χρονος εις βάρος του φωτογράφου: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις τελευταίες ψευδείς δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο NY Mag, στο πλαίσιο της αδιάκοπης αναζήτησής της για δημοσιότητα. Φυσικά ο κ. Λέντερ αρνείται τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς περί επίθεσης. Είναι θλιβερό και ανατριχιαστικό το γεγονός ότι η εκδικητικότητά της την κάνει να ψεύδεται με τέτοιο τρόπο στον Τύπο».

Και ο ίδιος όμως ο φωτογράφος απάντησε στη Ratajkowski όταν επικοινώνησε μαζί του το «The Cut», κάνοντας λόγο για «παιδιάστικους και φθηνούς ισχυρισμούς». Αναφερόμενος στις πολλές γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει το μοντέλο μετά τη συνεργασία τους, ο Leder είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε για ποια μιλάμε, σωστά; Μιλάμε για την κοπέλα που πόζαρε γυμνή στο περιοδικό Treats! και χοροπηδούσε γυμνή στο βίντεο του Robin Thicke την ίδια περίοδο. Στ' αλήθεια θέλετε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν θύμα;».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!