GOOD LIFE

Τα 5 tips που αξίζει να ξέρουν όσοι θέλουν να κόψουν τη ζάχαρη

Δεν είναι ανάγκη να απαριθμήσουμε πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η κατανάλωση ζάχαρης για τη συνολική υγεία του οργανισμού σου και για το βάρος σου. Αυτό το έχουν κάνει οι επιστήμονες που με κάθε τρόπο τονίζουν πως πρέπει να περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη ζάχαρη στην καθημερινή μας διατροφή.

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές του shape.gr που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

Πρόσεξε τα προϊόντα light και low fat (με χαμηλά λιπαρά)

Αυτά μπορεί να μοιάζουν πιο υγιεινά, αλλά πολλές φορές είναι χειρότερα για εσένα από τα αντίστοιχα με περισσότερα λιπαρά. Αυτό ισχύει επειδή αυτές οι τροφές αντικαθιστούν τα λιπαρά με τη ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά ώστε να μην χαθεί η γεύση τους.

Αντί να πέσεις σε αυτή την παγίδα, φρόντιζε να απολαμβάνεις τροφές πλήρεις σε λιπαρά αλλά με μέτρο, καθώς είναι πιο πιθανό να περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και να έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

Προτίμησε τα "καλά λιπαρά" για να μην χρειάζεσαι τη ζάχαρη για ενέργεια

Γενικά καλό είναι να καταναλώνεις όσο γίνεται λιγότερα λιπαρά, ειδικά αν κάνεις δίαιτα, όμως να θυμάσαι πως τα λιπαρά παρέχουν ενέργεια. Απλά πρέπει να επιλέγεις τα "καλά λιπαρά".

Τα υγιή λιπαρά που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς, στα αβοκάντο και στα αυγά οδηγούν στην εξισορρόπηση των σακχάρων στο αίμα σου και σε κρατούν χορτάτο για περισσότερο, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα ψάξεις και για ένα γρήγορο, γεμάτο ζάχαρη σνακ όταν η ενέργειά σου θα είναι πεσμένη.

Πες αντίο στη ζάχαρη στον καφέ και σε άλλα ροφήματα

Φυσικά και οι φραπουτσίνο είναι πεντανόστιμοι, αλλά είναι και γεμάτοι ζάχαρη, όπως και πολλοί παρόμοιοι με αυτούς καφέδες και άλλα ροφήματα.

Μπορεί να χρειαστείς λίγο χρόνο για να το συνηθίσεις, αλλά προσπάθησε να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να πίνει τον καφέ μαύρο- ή με λίγο άγλυκο γάλα αμυγδάλου. Απλώς μείνε μακριά από τη ζάχαρη, τα τεχνητά γλυκαντικά ή τις συσκευασμένες κρέμες.

Μάθε να εντοπίζεις την κρυφή ζάχαρη

Θεωρητικά, το να μένεις μακριά από τις προσθήκες ζάχαρης θα έπρεπε να ήταν κάτι απλό. Κοιτάζεις την ετικέτα με τα συστατικά και αναγνωρίζεις αν αναφέρει ότι περιλαμβάνεται ζάχαρη ή όχι. Δυστυχώς, όλα όσα περιέχουν ζάχαρη έχουν πολύ περισσότερα ονόματα από το σκέτο «ζάχαρη». Να έχεις πάντα στο νου σου πως οτιδήποτε με τη λέξη «σιρόπι» θα πρέπει να το αποφεύγεις.


Να παραμένεις στην περίμετρο του μανάβικου του σούπερ μάρκετ

Μπορείς να ακολουθήσεις μία μικρή στρατηγική ώστε τα ψώνια σου να κάνουν καλό στη γραμμή αλλά και στο πορτοφόλι σου. Με το να ξοδεύεις την πλειονότητα του χρόνου σου στο μανάβικο, όπου βρίσκονται οι περισσότερες υγιεινές τροφές, αποφεύγεις να κάνεις βόλτες στους διαδρόμους με τα μπισκότα, τα πατατάκια και άλλα πράγματα που δε θα έπρεπε να τα τρως.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!