ΖΩΔΙΑ

Μάθε πως θα επηρεάσει τα ζώδια η πρώτη σεληνιακή έκλειψη του 2020

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε την πρώτη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς (και της δεκαετίας) που συμπίπτει με την Πανσέληνο του Λύκου και θα επηρεάσει όλα τα ζώδια και ειδικά 4 εξ αυτών. 

Μια "δύσκολη" έκλειψη
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το astrokoukous.oroskopos.gr ζητήματα που συνδέονται με πολύ οικείες υποθέσεις, τον ψυχισμό, το σπίτι, την οικογένεια, την πατρίδα βρίσκονται τώρα στο “πικ” εξελίξεων, είναι όμως και οι τομείς που παρατηρούμε να επιβαρύνονται με δύσκολα, πιεστικά γεγονότα σε αυτή την περίοδο. Χαρακτηριστικό της περιόδου είναι το γεγονός ότι βιώνουμε με πολύ ένταση, το τέλος καταστάσεων, με λίγα λόγια ότι βρισκόμαστε σε ένα “τέλμα” και αυτή η συνειδητοποίηση εντείνει πολύ περισσότερο το αίσθημα της ματαιότητας αλλά και της βαθιάς πικρίας, που είναι αρκετά δύσκολο σε ετούτη τη φάση να ελεγθεί. Όπως έχω αναφέρει και στις ετήσιες προβλέψεις μου, το 2020 είναι μία “πολεμική” χρονιά και αυτή η τάση είναι έκδηλη ήδη από τις πρώτες μέρες του έτους. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές που εκδηλώνονται αυτή την περίοδο, χαρακτηρίζονται από σκληρότητα, απολυτότητα, πόνο ενώ χαρακτηριστικό είναι το αίσθημα της μοναξιάς και της απομόνωσης. Τα αρνητικά ένστικτα αναβλύζουν αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα να οξύνονται πολύ παραπάνω οι καταστάσεις γύρω μας. Σκληρές συνειδητοποίσεις, δυσάρεστα νέα, λόγια σκληρά, ειδήσεις που κόβουν την ανάσα και προκαλούν το φόβο ή και την απόγνωση είναι μέσα στις εξελίξεις των ημερών. Μεγάλη προσοχή όμως, χρειάζεται να δείξουμε και στις μετακινήσεις μας. Σε αυτό το σκληρό διάστημα, καλούμαστε όλοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις εσωτερικές μας δυνάμεις, που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αποδεχόμενοι αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και κάνοντας τα εξελικτικά βήματα εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην αρχή μίας νέας εποχής. Σημαντικό για αυτό το διάστημα είναι να επικεντρωθούμε στις λύσεις και όχι στα προβλήματα, προνοώντας ότι η επιρροή αυτής της Έκλειψης, έχει διάρκεια όπου αναμένεται να φέρει σημαντικά γεγονότα τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, τόσο στα μέσα του Μάρτη, αρχές Αυγούστου και τέλη Οκτωβρίου 2020.
 

Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Τα ζώδια που επηρεάζονται πολύ περισσότερο από αυτή την Έκλειψη, είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι που γεννήθηκαν στο τέλος του 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, ή προσωπικούς πλανήτες κοντά σην 18-22 μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Πιο συγκεκριμένα οι Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί κοντά στις 8-12 Ιανουαρίου, στις 8-12 Απριλίου, 10-14 Ιουλίου, 11-15 Οκτωβρίου.

Δες πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο αυτή η έκλειψη σελήνης στο Καρκίνο

Κριός

Η πρώτη Έκλειψη Σελήνης του 2020, αναμένεται να φέρει στη ζωή σου σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την καριέρα. Προβλήματα που συνδέονται με γονείς, τον / την σύζηγο ή το γάμο, ή την πορεία των επαγγελματικών, τις αρχές, βρίσκονται τώρα σε σημείο καμπής, γεγονός που σε επιβαρύνει με δυσάρεστα συναισθήματα πόνου, απογοήτευσης, θλίψης, νοσταλγίας, ή ακόμα και ενοχών κάποιες στιγμές. Πολύ πιθανό είναι όμως με αυτή την Έκλειψη να νιώσεις πολύ μεγάλη ψυχική εξάντληση, γιατί παρόλες τις προσπάθειες σου νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο αδιέξοδο, όπου δεν δέχεσαι την ανταμοιβή για όσα εσύ ο ίδιος κάνεις ως σήμερα. Σε αυτό το διάστημα καλείσαι να αποδεχθείς το γεγονός ότι η ζωή προχωρά μπροστά και ότι είσαι αναγκασμένος από τις συνθήκες, να κάνεις μία σημαντική αναδιάρθρωση στις “βάσεις” που είχες ως σήμερα στη ζωή σου.

Ταύρος

Ήδη από το ξεκίνημα της χρονιάς συμβαίνουν γεγονότα που σε βοηθούν σημαντικά να κάνεις τα βήματα εκείνα που θα σε βοηθήσουν να έχεις σημαντικά επιτεύγματα στη ζωή σου, ιδιαίτερα αν ανήκεις στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Μέσα από δύσκολες ή και πιεστικές συνθήκες, μπορείς και θα καταφέρεις να έχεις μία σημαντική διάκριση, κατάκτηση, ή εκπλήρωση σημαντικών σχεδίων ζωής. Ωστόσο, δεν θα λείψουν και οι δυσκολίες με αυτή την Έκλειψη, ακόμα και για σένα που σε ένα γενικότερο πλαίσιο επηρεάζεσαι θετικά. Οι αρνητικές σκέψεις φωλιάζουν επίμονα αυτό το διάστημα στο μυαλό σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι πίκρα και απογοήτευση κυρίως για γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει στο παρελθόν σου. Κάποιες ειδήσεις που θα λάβεις από το περιβάλλον σου δεν θα είναι και τόσο ευχάριστες, ενώ οι προβληματισμοί δεν θα λείψουν και για θέματα εγγράφων, συμφωνιών, επαφών που θα οξύνουν δυσάρεστα το κλίμα των ημερών. Προσοχή σε σχέσεις με αδέρφια, γείτονες, καθώς και στο μεταφορικό μέσο!

Δίδυμοι

Η Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο, στρέφει το ενδιαφέρον σου στις προσωπικές κτήσεις, τόσο τις υλικές όσο και τις συναισθηματικές και είναι βέβαιο ότι με τον απολογισμό που κάνεις αυτή την περίοδο διακρίνεις ότι έχεις σημαντικές ελλείψεις, που φουντώνουν για τα καλά τις ανασφάλειές σου. Το ενδιαφέρον σου είναι στραμμένο στα οικονομικά σου, όπου εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, πειραματισμούς, ανοίγματα ενώ οι προοπτικές είναι στενεμένες ή και ανύπαρκτες. Εσύ καλείσαι αυτό το διάστημα να δεις με λογική τις καταστάσεις, να προνοήσεις κάνοντας σημαντικές περικοπές και να σφίξεις τα λουριά για να αντιμετωπίσεις τις οικονομικές προκλήσεις που φέρνει αυτό το έτος στην πορεία του (ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου)! Ζητήματα ακίνητης ή οικογενειακής περιουσίας, θα σε προβληματίσουν με αυτή την Έκλειψη. Σε συναισθηματικό πλαίσιο, η σκέψη ότι δεν μπορώ να έχω αυτά που θέλω, ή αυτό που ήταν δικό μου δεν μου ανήκει ποια, θα καταβάλει την ψυχολογία σου αυτό το διάστημα.

Καρκίνος

Η πρώτη Έκλειψη του 2020 πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο επηρεάζοντας πολύ περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκάημερο του ζωδίου σου. Στο ξεκίνημα της χρονιάς οι συνθήκες που διαμορφώνονται γύρω σου, σου δίνουν το μήνυμα ότι διανύεις το τέλος μίας σημαντικής εποχής. Βιώνεις την σκληρότητα από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, κάνεις επώδυνες εκκαθαρίσεις στις σχέσεις σου, αλλάζεις όμως και εσύ ο ίδιος. Προσωπικές σταθερές σχέσεις και συνεργασίες, βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο σημαντικών εξελίξεων και το γεγονός αυτό σε πικραίνει, σε κάνει να βρίσκεσαι σε μία περίοδο συναισθηματικής κρίσης ή και απομόνωσης. Εσύ τώρα καλείσαι να συνειδητοποιήσεις, ότι δεν είναι πάντα εφικτό να υπάρχει μία σταθερή, κοινή πορεία με ανθρώπους που διατηρούσες μέχρι τώρα έναν βαθύτερο σύνδεσμο.

Λέων

Με την Έκλειψη Σελήνης από το ζώδιο του Καρκίνου, διανύεις μία περίοδο που έχεις τις κλειστές σου και οι προβληματισμοί σου αφορούν κυρίως την εργασία, την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχεις αναλάβει, ενώ καλείσαι να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, για προβλήματα που αφορούν άτομα του περιβάλλοντός σου. Ασυνείδητοι φόβοι και ανασφάλειες βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια και η ανάγκη σου είναι να κλειστείς για λίγο στο καβούκι σου και να αναδιοργανωθείς ψυχολογικά. Ζητήματα που αφορούν την εργασία, την φυσική κατάσταση (δική σου ή οικείων σου), βρίσκονται τώρα σε περίοδο προβληματισμού, με εσένα να αισθάνεσαι ότι οι πλάτες σου έχουν επιβαρρυνθεί με πολύ περισσότερες υποχρεώσεις. Δείξε προσοχή στο επαγγελματικό παρασκήνιο που υπάρχει αυτό τον καιρό, αφιέρωσε περισσότερο ποιοτικό χρόνο για σένα, για την διατροφή, την άσκηση και την ξεκούρασή σου.

Παρθένος

Η πρώτη Έκλειψη του 2020 δεν κρίνεται δυσαρμονική για το ζώδιο σου, απεναντίας θα ευνοήσει εσένα που έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκάημερο , να οδηγηθείς σε μία περίοδο γέννησης νέων δημιουργικών σχεδίων για τη ζωή σου. Ζητήματα που αφορούν τον έρωτα, την δημιουργικότητα, τα παιδιά, την επιχειρηματικότητα, το ταλέντο , βρίσκονται τώρα στο ζενίθ των εξελίξεων. Σταδιακά ανακαλύπτεις τα βαθύτερα θέλω σου, που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχες ως σήμερα και το γεγονός αυτό σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι ωριμάζουν μέσα σου κάποιες επιθυμίες. Δεν παύει ωστόσο αυτή την περίοδο να υπάρχουν ρήξεις ή και αποκαλύψεις σε συλλογικούς χώρους ή και σε φιλίες, όμως αυτή η διαδικασία σε βοηθά να ξεκαθαρίσεις το τοπίο της ζωής σου και να αναγνωρίσεις ποιοι είναι οι αληθινοί άνθρωποι που μπορούν να γίνουν οι συνοδοιπόροι σου!

Ζυγός

Στο ξεκίνημα του έτους, είσαι προβληματισμένος για ζητήματα που αφορούν την καριέρα, το γάμο, τον / την σύζυγο ή τον πατέρα. Η Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο κρίνεται απογοητευτική ή και σκληρή για τους παραπάνω τομείς, όπου αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα στάδιο που δοκιμάζεσαι ποικιλοτρόπως. Στόχοι μπλοκάρουν ή και ανατρέπονται, προσωπικές σχέσεις δοκιμάζονται με σοβαρά προβλήματα, δυσάρεστα νέα που αφορούν τους παραπάνω τομείς σε κάνουν να παγώνεις και να απογοητεύεσαι. Εσύ αυτό το διάστημα καλείσαι να ξεφύγεις από την αναβλητικότητα, την αναποφασιστικότητα και την αδράνεια, λαμβάνοντας τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα σε κάνουν να ξεφύγεις από το αδιέξοδο.

Σκορπιός

Η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Καρκίνου, σε κάνει να βρίσκεσαι σε ένα στάδιο που πολλές από τις σκέψεις και τα πιστεύω που είχες ως σήμερα μπαίνουν σε μία περίοδο αναδόμησης. Λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις αλλά και δύσκολες αποφάσεις για την πορεία σου. Είσαι όμως και από τα ζώδια, που εσύ ο ίδιος θα πεις το “τέλος” κατάστασεων και η στάση και η συμπεριφορά σου θα είναι αρκετά σκληρή, απόλυτη, αλλά και ρεαλιστική. Ζητήματα που αφορούν ταξίδια, συμφωνίες, έγγραφα, σχέδια , νομικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου και έχουν αυτό το διάστημα τις πιοι σπουδαίες εξελίξεις που εντέλει θα κριθούν υπέρ σου!

Τοξότης

Με την Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο το 2020 ξεκινά σκληρά, απογοητευτικά ή και περιοριστικά για ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά, ιδιαίτερα με τις υποχρεώσεις που έχεις προς τρίτους. Αυτο το διάστημα μπορεί να περιορίζεται το εισόδημα του συντρόφου / συζύγου, οι λογαριασμοί τρέχουν, οι φορολογικές, τραπεζικές υποθέσεις απαιτούν την άμεση διαχείρισή σου, ενώ η ψυχολογία σου είναι αρκετά επιβαρυμένη με πολλούς φόβους να βγαίνουν στην επιφάνεια. Λάθη του παρελθόντος καλείσαι τώρα να τα διαχειριστείς και να τα βάλεις σε έναν διακανονισμό ή διευθέτηση, γιατί αφενός δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αφετέρου ήδη οι συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάνουν να αναγνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, επιπολαιότητες ή αναμονή.

Αιγόκερως

Είσαι από τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από το φαινόμενο της Σεληνιακής Έκλειψης στον Καρκίνο, αφενός γιατί γίνεται στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σου, αφετέρου γιατί κορυφώνεται η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιο σου. Οι συνθήκες σε αναγκάζουν να σκληρύνεις, να κλείσεις ανοιχτά κεφάλαια του παρελθόντος τα οποία στην ουσία έχουν φτάσει σε τέλος. Οι συνθήκες όμως που διαμορφώνονται στη ζωή σου, στις σχέσεις σου ή στις συνεργασίες σου, αποτελούν αυτό το διάστημα μία πολύ σκληρή αποκάλυψη, την οποία οφείλεις να αποδεχθείς όσο και αν πονάει και να προχωρήσεις γρήγορα παρακάτω. Η επιρροή αυτής της Έκλειψης έχει μεγάλη διάρκεια, την προσοχή σου πρέπει να δείξεις τόσο τον Μάρτιο, τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο όπου είναι και οι μήνες που μέσα από δύσκολες συγκυρίες, τερματισμούς, αποχωρισμούς, ή και σκληρές συνειδητοποιήσεις, θα οδηγηθείς στο τέλος μίας εποχής και στην έναρξη μίας νέας.

Υδροχόος

Η χρονιά ξεκινά με πολλές υποχρεώσεις και μετά το γιορτινό κλίμα των ημερών, εσύ φαίνεται ότι σηκώνεις τα μανίκια και προσπαθείς να “τρέξεις” για να προλάβεις την διεκπαιρέωση ευθυνών που έχεις αναλάβει. Με την Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο το ενδιαφέρον σου είναι δοσμένο σε θέματα ρουτίνας, καθημερινότητας, εργασίας, αλλά και φυσικής κατάστασης. Αρκετές στιγμές μπορεί να σου φαίνονται “βουνό” όλα όσα πρέπει τώρα να διαχειριστείς, με αποτέλεσμα να νιώθεις κούραση, εξάντληση, αποδυνάμωση. Σημαντικά θα είναι τα ξεκαθαρίσματα που θα κληθείς τώρα να κάνεις στην εργασία σου, τα οποία και θα σε φορτίσουν με πολύ στρες. Στο ήδη τεταμένο και στρεσογόνο πρόγραμμά σου καλό είναι να συμπεριλάβεις περισσότερες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης που θα σε βοηθούν να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Ψυχοσωματικες αδιαθεσίες θα είναι ενοχλητικές και θα σου δώσουν το μήνυμα ότι πρέπει να κάνεις μία καλύτερη διαχείριση του χρόνου και των δραστηριοτήτων σου.

Ιχθύες

Η πρώτη Έκλειψη Σελήνης του 2020 πραγματοποιείται στο φιλικό για σένα ζώδιο του Καρκίνου, ενώ οι εξελίξεις της, έρχονται για να φέρνουν μία νέα πορεία σε θέματα που αφορούν τον έρωτα, τα παιδιά και τα δημιουργικά σου σχέδια. Αυτοί ακριβώς είναι και οι τομείς που σταδιακά στην πορεία αυτού του έτους θα δεις σημαντική αλλαγή στα θέλω και στις επιθυμίες σου! Αποκαλύψεις, συνειδητητοποιήσεις, έντονα συναισθήματα, σε κάνουν να ανακαλύψεις τώρα μία σημαντική αλήθεια. Ένας νέος έρωτας μπορεί τώρα να γεννηθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!