GOOD LIFE

Οι δυο κατηγορίες τροφών που είναι χρήσιμες για να μειώνουν την πείνα

Αν καταφέρετε να περιορίσετε τις λιγούρες και να μεγιστοποιήσετε το αίσθημα κορεσμού μετά από κάθε γεύμα ή σνακ, τότε οι αυστηρές δίαιτες θα σας είναι απολύτως... άχρηστες!

Και καλό είναι να γνωρίζετε πως υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τροφών που για διαφορετικούς λόγους, βοηθούν στο να μειωθεί το αίσθημα της πείνας ή προκαλούν πιο γρήγορα κορεσμό και έτσι μειώνεται η υπερφαγία.


Ο λόγος για τις τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (όπως όσπρια, δημητριακά, προϊόντα ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και πολλά άλλα) και οι πρωτεΐνες (από γαλακτοκομικά και κρέας, μέχρι ξηρούς καρπούς). Οπότε αν επιλέξετε ως σνακ κάτι από αυτά με χαμηλές θερμίδες, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσετε τυχόν λιγούρες.

-Οι φυτικές ίνες προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό. Έχουν την ιδιότητα μόλις εντοπίσουν νερό στον οργανισμό να το απορροφούν και να φουσκώνουν, αυξάνοντας πολύ τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να μας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να μας κρατούν πολλή ώρα χορτάτους, αφού έτσι μένουν για αρκετό χρόνο στο έντερό μας. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερες λιγούρες.

-Η πρωτεΐνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα χάρη στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Αντιθέτως, οι υδατάνθρακες απορροφώνται πιο γρήγορα από το στομάχι και το έντερο, με αποτέλεσμα να σας παρέχουν ενέργεια, αλλά να σας κάνουν επίσης να πεινάτε μετά από λίγο. Μάλιστα, όταν η κατανάλωση πρωτεϊνών συνδυάζεται με τη γυμναστική, αυξάνεται η μυϊκή μάζα και κατ’ επέκταση οι ημερήσιες καύσεις του οργανισμού σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!