GOOD LIFE

Τα 5 χρήσιμα tips για να μην πάρετε κιλά μέσα στο χειμώνα

Μπορεί ο χειμώνας στο μυαλό πολλών να είναι συνδεδεμένος με το... χουχούλιασμα μέσα στο σπίτι, αφού το κρύο δεν σε... εμπνέει για βόλτες έξω, ωστόσο αν δεν θέλεις να πάρεις κιλά τους επόμενους μήνες και ειδικά μέσα στις Γιορτές, φρόντισε να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

Κάνετε βόλτες στο χιόνι και περπατήστε στο κρύο

Όταν κάνει κρύο ή έχει χιονίσει το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι βγούμε έξω και να πάμε βόλτα με τα πόδια, λέει η διατροφολόγος Alyssa Cohen από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, η οοία εξηγεί πως η άσκηση ΄ή ακόμα και το απλό περπάτημα στο κρύο κινητοποιεί τον μεταβολισμό μας.   

Προσθέστε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι αναγκαία για κάθε άνθρωπο που κάνει διατροφή και η Μεσόγειος είναι η ιδανική περιοχή για να βρείτε διάφορων ειδών κάθε εποχή.  Η Cohen προτείνει να προσθέσουμε λαχανικά και φρούτα της εποχής στη δίαιτα μας, όπως το λάχανο,  τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα εσπεριδοειδή.   

Μην ξεχάστε να ενυδατώνεστε

Όταν κάνει κρύο, ξεχνάμε να πίνουμε νερό, λόγω του ότι δεν ζεσταινόμαστε εύκολα, είπε η διατροφολόγος Edwina Clark.  «Ωστόσο, αν πίνετε νερό πριν κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης», είπε.  Επίσης αν δεν θέλετε να πίνετε παγωμένο νερό, όταν κάνει κρύο, μπορείτε να ζεστάνετε το νερό και να προσθέστε ένα κομμάτι πορτοκάλι για να ενυδατωθείτε.     

Να τρώτε σούπα

Εντάξει, η σούπες είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά το Χειμώνα, αλλά η Δρ. Linda Anegawa προτείνει να αποφέγουμε τις σούπες που εμπεριέχουν κρέμα γάλακτος ως βάση. 

Καλύτερα να προσθέστε λαχανικά και πρωτεΐνες στις σούπες σας για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.    

Προσοχή στα ποτά που επιλέγετε

Ο Χειμώνας είναι η εποχή της ζεστής σοκολάτας και του latte.  Η διατροφολόγος Clark όμως, προτείνει να είστε προσεκτικοί με τις επιλογές σας, καθώς τα latte και η ζεστή σοκολάτα εμπεριέχουν πολύ ζάχαρη.  Αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, προτιμήστε να πιείτε τσάι, και επιλέξτε τα latte μόνο σαν επιδόρπιο.     

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!