GOOD LIFE

Πόσο "αθώα" είναι τα φιλιά; Οι 4 "απειλές" που κρύβει ένα φιλί για την υγεία σου

Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουν πως το σεξ (χωρίς "ασφάλεια") μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και έχουν ενημερωθεί για την απειλή εμφάνισης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων. Όμως πολλοί αγνοούν πως εκτός από τη σεξουαλική πράξη και τα φιλιά (που το μυαλό πολλών είναι... αθώα) κρύβουν κάποιους κινδύνους για την υγεία.

Είναι γεγονός, πως αν ο ερωτικός σου σύντροφος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και φέρει κάποιο βακτήριο ή νόσο, μπορεί να γίνει μετάδοση αυτού και με το φιλί, αφού ένα ερωτικό φιλί, συχνά περιλαμβάνει "ανταλλαγή" σωματικών υγρών όπως το σάλιο.


Μολονότι τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν μεταδίδονται με ένα απλό φιλί, υπάρχουν και κάποιες απειλές για την υγεία σου που κρύβουν τα ερωτικά φιλιά και τι 4 πιo συνηθισμένες σε εμφάνιση τις διαβάσαμε σε λίστα του gr.askmen.com.
 

Έρπης

Ο επιχείλιος έρπης προκαλείται από τον απλό ερπητοϊό HSV-1 και είναι η πιο συχνή λοίμωξη που συνδέεται με το φιλί. Ως επί το πλείστον, πλήττει τις γυναίκες περισσότερο από τους άντρες. Τι να προσέξεις; Αν υπάρχει στα χείλη εμφανής πληγή, αυτό υποδεικνύει ότι ο έρπης είναι ενεργός και άρα εξαιρετικά μεταδοτικός.

Ουλίτιδα

Είναι η φλεγμονή των ούλων, που προκαλείται όταν ο αριθμός των βακτηρίων στο στόμα αυξάνεται σε υπερβολικό βαθμό, κάτι που οφείλεται στην κακή στοματική υγιεινή. Τα βακτήρια αυτά μεταδίδονται μέσω του σάλιου.

Λοιμώδης μονοπυρήνωση

Νόμιζες ότι τυχαία ονομάζεται και «νόσος του φιλιού»; Η λοιμώδης μονοπυρήνωση προκαλείται από τον ιό Έπσταϊν-Μπαρ και μπορεί να μεταδοθεί και με το φιλί, εκτός των άλλων (κοινή χρήση μαχαιροπίρουνων, οδοντόβουρτσας, σταγονίδια βήχα ή φταρνίσματος). Τα συμπτώματά της είναι ο πυρετός, αδιαθεσία, η κόπωση, ο πονόλαιμος και το πρήξιμο των λεμφαδένων.

Σύφιλη

Αν και η βασική οδός μετάδοσηςτης σύφιλης είναι μέσω της σεξουαλικής επαφής, ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω του φιλιού μπορεί να είναι μικρός είναι όμως υπαρκτός.Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματά της είναι η εμφάνιση ελκών (ανοιχτών πληγών) στο εσωτερικό του στόματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!