GOOD LIFE

Έρευνα εντόπισε πως αυτό το τραγούδι δρα σαν ηρεμιστικό χάπι [βίντεο]

Το άγχος και το στρες θεωρούνται οι "μάστιγες"¨του σύγχρονου ανθρώπου και σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση πληθώρας προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας.

Στην αγορά πλέον κυκλοφορούν αναρίθμητα χάπια και φαρμακευτικά (ή μη φαρμακευτικά) σκευάσματα που λειτουργούν ως ηρεμιστικά, ενώ αναρίθμητες έρευνες έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν τρόπους για να αποβάλλει ο σύγχρονος άνθρωπος το στρες, όπως ο καλός ύπνος, οι βόλτες στη φύση, η άθληση, αλλά και η μουσική.


Τώρα μια ομάδα ερευνητών όχι μόνο επιβεβαιώνουν πως η μουσική μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποβάλει το στρες, αλλά εντόπισαν και ένα συγκεκριμένο τραγούδι που μπορεί να χαλαρώσει κάποιον όσο και ένα ηρεμιστικό χάπι.
 

Όπως διαβάζουμε στο bovary.gr oι ερευνητές του Mindlab International διαπίστωσαν ότι η χαλαρωτική μουσική και συγκεκριμένα, οι χαλαρωτικοί ήχοι του τραγουδιού Weightless των Marconi Union, μειώνουν τα επίπεδα άγχους των ασθενών εξίσου με τα ηρεμιστικά φάρμακα.

Το τραγούδι αυτό μάλιστα μείωσε τα επίπεδα του στρες και του άγχους κατά 65% στους συμμετέχοντες που κλήθηκαν να το ακούσουν.

Η επίδρασή του τραγουδιού στις γυναίκες ήταν τέτοια που πολλές χαλάρωσαν τόσο πολύ που άρχισαν να νυστάζουν.

Μάλιστα ο Dr. David Lewis-Hodgson, ο οποίος έκανε την έρευνα, πρότεινε να μην το ακούνε οι άνθρωποι όσο οδηγούν.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!