GOOD LIFE

Κάηκες από τον ήλιο; Μπορείς να ανακουφίσεις το δέρμα σου με ένα απλό υλικό

Κανονικά θα έπρεπε πλέον όλοι να γνωρίζουν πως οφείλουν να αποφεύγουν την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αφού οι επιστήμονες τονίζουν, με κάθε τρόπο, το πόσο επικίνδυνη για την υγεία μπορεί να είναι η ηλιακή ακτινοβολία και πόσο απαραίτητη είναι η αντηλιακή προστασία. Ωστόσο, ειδικά το καλοκαίρι και την περίοδο των διακοπών τα ηλιακά εγκαύματα συμβαίνουν συχνά.

Αν το ηλιακό σας έγκαυμα είναι ιδιαίτερα έντονο ή επώδυνο, θα πρέπει να επισκεφτείτε δερματολόγο που θα σας συστήσει τη σωστή θεραπεία. 

Αν πάλι απλά κοκκινίσατε λίγο επειδή το παρακάνατε με την έκθεση στον ήλιο, μπορείτε να ανακουφίσετε το δέρμα σας με πολλούς τρόπους.

Στην αγορά θα βρειτε πολλά καλά προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση και ανακούφιση από τα ήπια ηλιακά εγκαύματα, αλλά το καλύτερο το έχετε στο ψυγείο σας και δεν είναι άλλο από το γάλα.

Αν γυρίσετε από την παραλία με κάψιμο από τον ήλιο τοποθετήστε πάνω στην καμμένη επιδερμίδα μια κομπρέσα με κρύο γάλα καιαφήστε την να δράσει για περίπου ένα τέταρτο.

Το γάλα  περιέχει βιταμίνη Α και D, λίπη, αμινοξέα και γαλακτικό οξύ, όπως και πρωτεΐνες. Οι βιταμίνες προωθούν την επούλωση ενώ το γαλακτικό οξύ υποδεικνύει στο δέρμα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!