GOOD LIFE

H σεξουαλική σου ζωή επηρεάζει άμεσα την εξωτερική εμφάνιση σου

της Ελένης Κρίγκου

Οι ευεργετικές ιδιότητες του έρωτα και κατά κύριο λόγο της ερωτικής επαφής τόσο σωματικά, όσο ψυχικά και πνευματικά είναι ποικιλόμορφες. Μια υγιής σεξουαλική ζωή συντονίζει τη ρύθμιση των ορμονών του σώματος, οι οποίες συνδέονται με τις απαραίτητες οργανικές μας λειτουργίες. Απαραίτητη προϋπόθεση πριν από την ερωτική πράξη είναι να έχει προηγηθεί η έλξη προς τον ερωτικό σύντροφο, η οποία είναι ανεξήγητη ως προς το ποια δύναμη μας κάνει να νιώθουμε ενδιαφέρον για κάποιο άτομο. 

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης διεγείρεται η παραγωγή ενδορφίνων στον εγκέφαλο, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση χαράς και τη μείωση του στρες. Όταν ανεβεί η θερμοκρασία του σώματος γίνεται αποβολή βλαβερών τοξίνων, αυξάνεται ο καρδιακός παλμός και η επιδερμίδα αιματώνεται αρκετά ιδίως στο πρόσωπο. Έτσι το δέρμα αναζωογονείται εφόσον το αίμα μεταφέρει το πολύτιμο οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά. Ως εκ τούτου, οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας συσφίγγονται και τονώνονται. Το πρόσωπο παρουσιάζεται πιο λαμπερό και ηλικιακά δείχνει τα άτομα νεαρότερα μιας και συμβάλλει απόλυτα και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. 

Στις θετικές συνέπειες προστίθενται επίσης, η απώλεια βάρους, η ενδυνάμωση των κοκκάλων και η τόνωση των μυών, η βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών, η ρύθμιση της πίεσης του αίματος και η αποφυγή της κατάθλιψης. Σε περιπτώσεις έντονης ακμής το σεξ ενδείκνυται λόγω των ορμονικών διαταραχών. 

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα εμπεριέχει ανώτερα επίπεδα ψυχολογικών και υπαρξιακών αναγκών που αν δεν έχει κορεστεί, δηλαδή αν κάποιος δεν ζήσει τη σεξουαλική ανάγκη τότε θα είναι λιγότερο ικανός να βιώσει την αγάπη, τη συντροφικότητα και τη διαύγεια του πνεύματος. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!