GOOD LIFE

Πως θα καταλάβεις πως πρέπει να πετάξεις το αντηλιακό σου

Είναι πλέον απολύτως γνωστό πόσο απαραίτητη είναι η προστασία από τον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η χρήση αντηλιακών επιβάλλεται. Πως όμως μπορεί κανείς να βεβαιωθεί πως ένα αντηλιακό είναι κατάλληλο για χρήση;

Μεγάλη σημασία έχει αρχικά να προμηθευτείτε ένα αντηλιακό με αρκετά υψηλό δείκτη προστασίας και να βεβαιωθείτε πως το έχετε αγοράσει από ένα σημείο όπου η συσκευασία του δεν έχει ετκεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, γιατί δυστυχώς, ειδικά σε καλοκαιρινούς προορισμούς, βλέπουμε καταστήματα ακόμα και περίπτερα, να πουλούν αντηλιακά από stands που είναι απολύτως εκτεθειμένα στον ήλιο.

Γενικά οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να "χαλάσουν" ένα αντηλιακό και αυτό το καταλαβαίνετε από την υφή του (νερώνει ή τα υλικά "σπάνε" και δεν είναι παχύρρευστο), αλλά και από το χρώμα του (ένα αλλοιωμένο λευκό αντηλιακό μπορεί να κιτρινίσει) αλλά και από το άρωμά του (αλλάζει μυρωδιά).

Μια άλλη κακή συνήθεια που έχουν πολλοί, είναι να χρησιμοποιούν παλιά αντηλιακά, όπως για παράδειγμα αυτό που αγόρασαν πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δεν τελείωσε. Το πρόβλημα που προκύπτει με ένα παλιό αντηλιακό είναι ότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του κι έτσι δεν εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο δέρμα. Συνεπώς δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη και στην περίπτωση που τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα.

Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια κ.λπ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Τα περισσότερα αντηλιακά αναγράφουν στη συσκευασία τους την ημερομηνία λήξης τους, πέραν της οποίας δεν προσφέρουν καμία προστασία από τον ήλιο. Όταν λήγουν οι χημικές ουσίες που περιέχουν αρχίζουν να αλλοιώνονται και να διαχωρίζονται με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία επιτρεπόμενης χρήσης. Η ετικέτα του προϊόντος σχεδόν πάντα αναφέρει για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε το αντηλιακό αφού το ανοίξουμε. Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.

Να θυμάστε πως για να διατηρήσετε σωστά το αντηλιακό σας, θα πρέπει να το αποθηκεύετε με το καπάκι σφιχτά κλειστό, σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο χωρίς υγρασία. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!